Podbořanská střední škola hledá nového ředitele

Alla Želinská 2017-02-23 10:50:00

Podbořany, Ústí n. L. – Gymnázium a Střední odborná škola v Podbořanech je od prosincového úmrtí Jiřího Bejčka bez ředitele. Nepřítomného ředitele zastupuje v plném rozsahu jeho činností statutární zástupce, kterým byla jmenovaná dosavadní zástupkyně ředitele školy pro odborný výcvik Marcela Koubová. Nové vedení Gymnázia a SOŠ v Podbořanech musí vybrat Ústecký kraj, zřizovatel školy. Dřívější ředitel Jiří Bejček totiž loni 15. prosince zemřel a jeho nástupce zatím stále není znám. V minulých dnech bylo vyhlášeno výběrové řízení na funkci ředitele, informoval krajský úřad.

„Vyhlášení výběrového řízení bylo 1. února schváleno Radou Ústeckého kraje, po ověření usnesení bylo výběrové řízení vyhlášeno. Termín přihlášek je do 24. března 2017,“ sdělila Lucie Dosedělová, tisková mluvčí Ústeckého kraje.
Jak sdělila Marcela Koubová, ona osobně se do konkurzu na ředitele školy hlásit nebude. Nyní je pověřeným statutárním zástupcem Gymnázia a SOŠ Podbořany.
Zpráva o úmrtí ředitele podbořanské střední školy Jiřího Bejčka v závěru loňského roku osobně velice zasáhla hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka. „Znal jsem ho řadu let a vážil jsem si ho jako člověka. Vždy jsem oceňoval, že byl nejen ředitelem, ale i patriotem své školy, která patří mezi špičku středního školství Ústeckého kraje. A právě v oblasti Podbořanska má taková velká škola své opodstatnění. Věřím, že jeho spolupracovníci budou pokračovat v práci tak, jak Jirka pokračoval v práci svého předchůdce Ladislava Grössla. Chod školy je nyní samozřejmě zabezpečen a je vypsáno regulérní výběrové řízení na funkci ředitele,“ uvedl pro Region hejtman Oldřich Bubeníček.
V podbořanské střední škole na konci minulého roku ještě za přítomnosti ředitele Jiřího Bejčka došlo k některým personálním změnám. V listopadu byl oficiálně zvolen zástupcem pro gymnázium Jiří Marhold.  Zastupuje paní Marii Honzlovou (ředitelka gymnázia před sloučením se SOŠ, po sloučení byla ve funkci zástupce ředitele pro gymnázium), která je dlouhodobě nemocná.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video