Upoutávky na Žatecké noviny č. 8, které vychází v úterý 28. února

Markéta Chalupová 2017-02-27 11:51:00

  Způsobila hromadnou nehodu automobilů Žatec (mch) Minulé pondělí došlo krátce před 15. hodinou v žatecké Družstevní ulici k hromadné dopravní nehodě. Řidička středního věku tam vycouvávala z kolmého parkovacího místa, když se údajně její vůz značky Volvo stal neovladatelným. Auto prudce zrychlilo, přejelo do protisměru a narazilo do zaparkovaného vozidla značky Ford Tranzit, od něj se pak dále odrazilo na další zaparkovaný automobil a řetězovou reakcí následně došlo ke střetu s dalšími zaparkovanými vozidly.    

Zkontrolujte řidičáky
Ústecký kraj (mch) Jestli mají platný řidičský průkaz by si mělo zkontrolovat přes padesát tisíc řidičů v Ústeckém kraji. Přesně je to 50 751 průkazů kterým v letošním roce vyprší doba platnosti. Úřady se již nyní připravují na nápor řidičů, kteří výměnu nechávají většinou na poslední chvíli. V lednu si mělo přijít řidičský průkaz vyměnit přes jeden a půl tisíce občanů a v únoru je toto číslo ještě o další tisíc vyšší. Jejich počet se bude navíc postupně každý měsíc zvyšovat, vrcholem pak bude říjen, kdy končí platnost průkazu 6 614 řidičům.

Zastupitelé opět v plném počtu
Žatec (mch) Nastoupit na uvolněné místo v městském zastupitelstvu po Zdeňce Venclíčkové Barannikové ze strany Volba pro město, která na svůj post rezignovala v pátek 17. února, se rozhodla Stanislava Žitníková z téže strany. „Byla bych ráda, aby zaznělo, že to bylo jen mé soukromé rozhodnutí a nenechala jsem se nikým ovlivnit. Cítím zodpovědnost k voličům, kteří mi dali svůj hlas, i když je to již tři roky od voleb. Nechtěla jsem nikoho zklamat,“ odpověděla na náš dotaz, zda post přijme, Žitníková. „Dále také budu pracovat pro Senior centrum, vypiplala jsem ho od začátku a je to moje srdeční záležitost,“ dodává. Senioři, tak nemusí mít obavy, že by jejich oblíbené místo setkávání ukončilo své aktivity.

Veřejnosti vstup zakázán
Žatec (mch) Žatecká teplárna je společnost ze sta procent vlastněná městem, takže de facto veřejná firma hospodařící s veřejnými prostředky. Za tyto veřejné prostředky byla nedávno provedena rekonstrukce kotlů. Přesto se veřejnost na investici za desítky milionů nebude moct podívat. Předseda představenstva Petr Šmíd totiž na posledním jednání žateckých zastupitelů vehementně odmítl, že by Teplárenská v nejbližší době plánovala otevřít brány podniku a uspořádala Den otevřených dveří.

Odhalen pouze jeden opilec
Lounsko (js, mch) Dopravně bezpečnostní akce zaměřené na dodržování pravidel v silničním provozu, proběhly 17.-18. února v lounském okrese. Policisté se zaměřili na to, zda řidiči před jízdou nepožili alkohol. Celkem zkontrolovali šedesát tři řidičů, z toho čtyři se dopustili nějakého dopravního přestupku, a u dvou se potvrdilo právě požití alkoholu, jeden případ byl kvalifikován jako přestupek (pod 1 promile) a druhý jako trestný čin.

307-nahled Terciáni si taneční užívají
Žatec (mch) Na skvělou třídní mají štěstí studenti tercie žateckého gymnázia. Jednou z mnoha akcí, kterou pro ně ve svém osobním volnu pořádá, jsou, jak je sama nazývá „Předtaneční“. Studenti se v nich za pomoci svých spolužáků z vyšších ročníků, kteří již za sebou mají klasické taneční, seznámí se základy tanců jako jsou waltz, valčík, polka, jive i cha-cha. „Musím říct, že byli tak šikovní, že jsme dokonce došli u jivu i k jedné figuře,“ chlubí se svými žáky třídní Kamila Kuffová a dodává: „Dalším naším cílem je, aby se děti k sobě pěkně chovaly. Už jenom to, že na sobě mají společenské oblečení navozuje velmi zajímavou a nezvyklou atmosféru. Oslovujeme je dámy a pánové. Všem jim to ohromně sluší a je zajímavé, že ve společenském oděvu nedělají vůbec žádné lumpárny, nějak to na ně působí.“

Řádění silného větru zaměstnalo hasiče
Žatecko (mch) Silný vítr, který se prohnal celou republikou ze, čtvrtka na sobotu, působil škody i na Žatecku. Hasiči z celého okolí, tak měli po celou dobu plné ruce práce. Sbor dobrovolných hasičů z Tuchořic vyjížděl například do Nečemic, kde odstranil z vozovky padlý strom. O pár hodin později zasahoval opět, a to u Dubčan, kde odklízel z vozovky ulomené větvě stromu. Hasičský záchranný sbor ze Žatce byl zase ve čtvrtek večer přivolán na pomoc do Staňkovic, kde rovněž bránil provozu strom, spadlý na komunikaci. V pátek pak krátce před jedenáctou, vyjeli Žatečtí hasiči opět, a to na průmyslovou zónu Triangle odstranit uvolněný plech na vysokém vodojemu. Na místě však zjistili, že kvůli silnému větru nemohou, použít výškovou techniku a pro lezeckou skupinu bylo místo nedostupné. Bylo tedy nutné, aby se dostavil majitel objektu Severočeské vodovody a kanalizace, s nimi si hasiči dohodli, že si po zklidnění povětrnostních podmínek odstranění plechu zajistí samy.

pes1-nahled Ztracení psí kamarádi
Libořice (mch) V sobotu 18. února byli v Libořicích nalezeni dva psi. Jedná se o Německého ovčáka a křížence jezevčíka, krémově hnědé barvy. Oba dva psi pobíhali společně po vesnici. Na základě telefonátu od jednoho občana, je starostka obce Eva Vrábíková nechala odchytit zaměstnanci útulku v Jimlíně, kde se psí kamarádi nyní nacházejí.

Odbor má po čtvrtroce novou vedoucí
Žatec (mch) Novou vedoucí odboru rozvoje a majetku města v Žatci, bude od 1. března bývalá starostka Klášterce nad Ohří, Kateřina Mazánková. Funkce se má prozatím ujmout na šestiměsíční zkušební dobu. Mazánková na žatecké radnici nyní pracuje jako manažerka dotací. Místo vedoucího odboru se uvolnilo v loni v listopadu, když skončil ve funkci Pavel Král.

Nepřipravení obchodníci
Žatec (mch) Druhá vlna elektronické evidence tržeb (EET) odstartuje v obchodech od 1. března. Prodávající bude mít povinnost vytisknout účtenku s unikátním kódem, zákazník ji však od něj převzít nemusí.
Zjišťovali jsme, jak jsou na tom s EET obchodníci na náměstí v Žatci. Většina už jich připravených je, někteří ještě dokončují poslední nezbytnosti. „Mám krásnou novou kasu, jen je příliš vysoká, a když za ní stojím nevidím na tlačítka, jak se mi lesknou. Musím si k ní ještě pořídit stupínek,“ usmívá se paní Věra Levčíková majitelka papírnictví a dodává „Je to spousta zbytečného papíru, většina lidí stejně účtenky nechce,“ a ukazuje dlouhý pruh, který z pokladny visí.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video