Nový festival pro děti, rodiče a učitele

Alla Želinská 2017-03-09 10:19:00

Podbořansko – V Podbořanech a Lubenci proběhne první ročník akce, propojující vzdělávání a zájmovou činnost. Zdeňka Lněníčková jako manažerka vzdělávacího projektu na Podbořansku (MAP Vzdělávání ORP Podbořany) a předsedkyně spolku OKAP Podbořany Edita Langpaulová mají společnou vizi prezentovat veřejnosti místní školy, mateřské školky, kroužky, sportovní oddíly a různé neziskové organizace. Představení má usnadnit dětem a rodičům rozhodování, jaká škola pro ně bude nejlepší a co s volným časem.

„V neposlední řadě festival poslouží i profesionálům z těchto oblastí. Na Podbořansku je nás hodně, ale často o sobě nevíme, neznáme svoje cíle, ani to, s čím se kdo potýká. Výměna informací a zkušeností je na místě. Od festivalu si mimo jiné slibujeme inspiraci a navázání spolupráce,“ říká Zdeňka Lněníčková.
Festival škol a volného času bude probíhat 26. až 27. května v Podbořanech a 2. až 3. června v Lubenci.
„Meditační zahrada bude ideálním místem, kde bude „živé“ jádro festivalu. Bude zde probíhat osobní setkávání na stánkách a hlavně lákavý program pro aktivní návštěvníky,“ sděluje Edita Langpaulová.
V plánu je také oslovit instituce, vedoucí kroužků a spolků, aby kromě svých vizitek a letáků připravili příklady toho, co dělají. Návštěvníci se tak mohou těšit na ukázku sportovních oddílů, činnosti nejmenších v mateřských školkách a rodinných center, toho, čím se děti baví na svých kroužkách a vyučovacích hodinách.
O místě festivalu v Lubenci se zatím jedná. V každém případě už teď organizátorky přijímají nápady všech aktérů z daných oblastí, aby přicházeli s návrhy, jak se na festivalu prezentovat. Ostatně je to především pro ně výjimečná příležitost, jak o sobě dát vědět. Festival bude pro účastníky i návštěvníky zdarma.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video