Napsali jste nám: Na stáži v Anglii

Redakce 2017-03-11 00:16:00

Odborné stáže ve dnech 22. ledna až 4. února se zúčastnilo šest studentů ze třetího a čtvrtého ročníku Obchodní akademie a Střední odborné školy zemědělské a ekologické Žatec ve Spojeném království ve městě Portsmouth. Tato stáž byla organizována společností NordCom Most z programu Evropské unie Erasmus+. Přijala nás organizace Training Vision UK.

Byli jsme rozděleni na dvě skupiny do dvou pracovišť. První skupina pracovala v malém zahradnictví Charmaine Florist v centru Portsmouth, kde bylo hlavní náplní pečovat o květiny před uvedením do prodeje (na snímku), dále práce na kompostu a na vyskladňování květin. Druhá skupina pracovala na farmě Little Leigh Farm, kde se studenti starali o koně a také o místování a rutinní práci na farmě.
Ubytováni jsme byli po dvojicích v rodinách, kde jsme měli zajištěno stravování. Všechny rodiny k nám byly velice milé a byly nám nápomocné v každé situaci.
Během pobytu jsme byli seznámeni s deseti polskými stážistkami, se kterými jsme občas trávili volný čas a někteří z nás s nimi byli i ubytováni ve stejných rodinách.
Během čtrnáctidenního pobytu jsme navštívili město Winchester, které je známé nejdelší katedrálou v Evropě, a město Bath, které je známé svými římskými lázněmi. Dále jsme navštívili D-Day museum, které je zaměřeno na vylodění Spojenců v Normandii během 2. světové války, a historické doky, kde kotví známá HMS Victory, nejstarší loď na světě v aktivní službě.
Chtěli bychom škole velmi poděkovat, že nám byla tato stáž umožněna, neboť zkušenosti, které jsme získali, v životě určitě využijeme. Leoš Vostatek

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video