Upoutávky na Lounský press č. 10, který vychází ve středu 15. března 2017

Redakce 2017-03-14 13:16:00

  Ranní dopravní situace u škol je nebezpečná. Dlouhodobý problém s parkováním aut a přecházením silnice před školami řeší školy i policie Louny (lus) Nepřehledné a mnohdy nebezpečné situace vznikají před několika základními školami v Lounech v ranních hodinách. V čase zhruba od půl do osmé ranní hodiny před školy přijíždí desítky automobilů, které přivážejí školáky. Rodiče ale nerespektují dopravní značení, zastavují tak, že školáci vystupují do silnice. Jedná se o dlouhodobý problém, jehož řešení z velké části záleží také na ohleduplnosti a dodržování předpisů řidičů – rodičů.    

Za převoz utečenců padly tresty
Louny (caj) Na čtyři a tři a půl roku za mříže poslal minulý týden trestní senát Okresního soudu v Lounech dva muže. Ti podle obžaloby měli nelegálně přivézt jednadvacet osob z Afghánistánu, do Německa ale nedorazili, řidič zřejmě kvůli únavě narazil do dopravní značky u Dobroměřic a zde jejich cesta skončila.

Šikovnost dětí sledovalo zcela zaplněné divadlo
Louny (caj) Zcela obsazené hlediště rodiči a prarodiči a cvrkot za oponou, tak vypadaly středa a čtvrtek ve Vrchlického divadle v Lounech. Soukromá Mateřská škola Mateřinka zde uspořádala již tradiční přehlídku mateřských škol Lounská Mateřinka. Na podiu se během dvou dnů představilo celkem patnáct školek z Loun, Žatce, Liběšic, Domoušic, Křesína, Dobroměřic a Veltěž.

Elektromobil bude brzy možné dobít na Komenského náměstí
Louny (lus) První dobíjecí stanice pro elektromobily v okrese Louny vznikne přímo v Lounech. Vyrůst má na parkovišti na Komenského náměstí. V Lounech se počítá s instalací veřejné dobíjecí stanice pro elektromobily, a to zhruba v polovině letošního roku.

Nezaměstnanost zůstala stejná
Okres Louny (lus) Míra nezaměstnanosti v okrese Louny zůstala v únoru stejná jako předešlý měsíc. V současné době je tedy 7,1 procenta. V evidenci Úřadu práce na konci února bylo 4466 lidí z Lounska, Žatecka a Podbořanska.

Radnice obnoví prostor pro zveřejnění smutečních oznámení
Postoloprty (lus) Radnice v Postoloprtech chce obnovit prostor, kde by lidé z města a přilehlých obcí mohli zveřejňovat smuteční oznámení. Obyvatelům chce nabídnout možnost důstojného zveřejňování tak, jako je to běžné v jiných městech.

Do Drahonic se vrací věznice, určena je pro odsouzené ženy
Drahonice, Lubenec (až) Věznice v Drahonicích obnoví svůj provoz. Rozhodla o tom Vězeňská služba ČR. Dost výrazně se ovšem změní její charakter: místo mužů totiž budou nyní v prostorách věznice umístěny odsouzené ženy.

 

Anabel postupuje na republiku
Ústí nad Labem (lus) Okres Louny na krajské jazykové olympiádě v Ústí nad Labem minulý čtvrtek reprezentovala Anabel Košútová ze Základní školy Prokopa Holého v Lounech. „Samotný postup naší žákyně do krajské olympiády byl obrovským úspěchem,“ řekla Eva Janíková, učitelka ZŠ P. Holého.

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video