Městská hromadná doprava pojede podle jízdního řádu, stávka řidičů linkových autobusů ve čtvrtek nebude

Lucie Steklá 2017-04-05 14:11:00

Louny (lus, ryt) Stávka řidičů, původně ohlášená na čtvrtek 6. duba v Ústeckém kraji nebude. Podle jízdního řádu vyjede také městská hromadná doprava v Lounech. Stávka řidičů linkových autobusů by v případě jejího konání zasáhla převážnou část kraje, včetně okresu Louny.

„Na základě sdělení Dopravního podniku Ústeckého kraje Vás informujeme, že plánovaná čtvrteční stávka se autobusů městské autobusové dopravy v Lounech nedotkne. Linky MAD č. 565001, č. 565002 a linka č. 560 010 (Louny- Praha) pojedou podle pravidelného jízdního řádu,“ uvedla Kamila Jarolímková z kanceláře starosty Loun. Stejně jako v Lounech bude i žatecká městská hromadná bude jezdit bez omezení.
Podle informací, které má aktuálně Ústecký kraj k dispozici, ve čtvrtek 6. dubna plošná stávka řidičů linkových autobusů nebude. V pondělí 3. dubna se dopravce Arriva Teplice vyjádřil, že jeho řidiči se stávky nezúčastní. Společnost BusLine ve své tiskové zprávě v úterý 4. dubna vyjádřila přesvědčení, že není důvod k obavám z narušení autobusové dopravy a obyvatelé Ústeckého kraje se nemusí obávat, že by se ve čtvrtek 6. 4. 2017 nedostali do práce, škol a tam, kam potřebují. „Podle dosavadních informací ze společností ČSAD Slaný a Autobusy Karlovy Vary věříme, že se jejich řidiči též stávky nezúčastní. Jednání však stále probíhají a situace se vyvíjí,“ uvádí web krajského úřadu.
I přes ohlášenou stávku stále pokračují jednání o dodatcích ke stávajícím smlouvám mezi krajem a jednotlivými dopravci. Bylo dosaženo shody na znění dodatků a další kroky budou směřovat k jejich uzavření. V případě stávky by však mohla být tato jednání ohrožena. Ústecký kraj nabídl dopravcům na dodatcích celkem 85,5 milionů korun, tedy maximální možné zákonné navýšení v rámci již uzavřených smluv. Ústecký kraj se domnívá, že v tuto chvíli není ke stávce důvod.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video