Zámky lákají na program o Velikonocích

Jarka Cibulková 2017-04-08 00:12:00

Jimlín, Stekník (caj) Od prvního dubna byla zahájena letošní návštěvnická sezona. Jen zámek Nový Hrad v Jimlíně se pro veřejnost otevře kvůli opravám cest na nádvořích až 16. dubna. Před blížícími se velikonočními svátky chystají zámky Nový Hrad v Jimlíně u Loun, Stekník i Krásný Dvůr bohatý program.

Velikonoce oslaví v neděli 16. dubna v Jim-líně. Od 10 do 17 hodin se můžete těšit na středověkou hudbu Musica Canora, šermíře Korbel, lidové písně v doprovodu flašinetu nebo na létající gymnasty Flyingboys. Samozřejmě že nebudou chybět ani velikonoční zvyky či soutěže pro děti. Do zámku projdete po nových cestách, které se přes zimu dočkaly rekonstrukce. Celý areál bude velikonočně vyzdoben. Prostory zámku obohatí výstavy Podstávkový dům a Eleonora ze Schwarzenbergu, rozená princezna z Liechtensteinu.
Zámecký areál ve Stekníku láká hlavně rodiny s dětmi, po celé svátky jara tu můžete hledat velikonočního zajíčka. „Děti pomocí barevných fáborků hledají malovaná vajíčka, na kterých jsou ukrytá slova z tajenky, na konci stezky pak naleznou ukrytého zajíčka a vyzvednou si sladkou odměnu v pokladně zámku. Kartičky s předtištěnou tajenkou si vyzvedněte v pokladně,“ při-blížila program kastelánka Jana Zajíčková.
Zámecké zahrady pro hledání velikonočního zajíčka jsou otevřeny od pátku 14. do Velikonočního pondělí 17. dubna.
Jarmark na zámeckém nádvoří, divadelní představení, sokolník a tvořivé dílny pro děti, takové je lákadlo zámku v Krásném Dvoře na Podbořansku. Velikonoční sobota nabídne od 10 do 16 hodin i dětské prohlídky zámku zaměřené na výstavu Háčkované panenky, která zámek ozdobí až do konce května letošního roku.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video