Upoutávky na Region Podbořanska č. 14, který vychází ve čtvrtek 13. dubna 2017

Redakce 2017-04-12 10:46:00

  Zápisy do 1. tříd odstartovaly Krásný Dvůr, Podbořansko (až) Jako jeden z prvních v našem regionu se uskutečnil zápis do 1. třídy ve středu 5. dubna ve škole v Krásném Dvoře. Zapsat se přišlo šestnáct dětí, na které čekaly zábavné úkoly, které měly prověřit jejich připravenost do školy. Zavazovaly tkaničku, poznávaly domácí zvířata, ovoce, zeleninu, barvy, geometrické tvary, stavěly hrad z kostek a řešily mnoho další úkolů. Za zdařilý výkon dostaly na památku pamětní list, dárkový balíček a dárečky, které pro ně vyrobily děti z 1. – 5. třídy. „Na všechny děti se v září budeme těšit a přejeme jim v 1. třídě mnoho úspěchů,“ říká učitelka Simona Klánová.  

Sběrné místo omezí provoz
Podbořany (až) Na sběrném místě v Mlýnské ulici v Podbořanech bude v období od 18. do 23. dubna provoz omezen, upozorňuje městský úřad. „Omezení souvisí s revitalizací Mlýnské ulice, pokládáním nových chodníků, úpravami cesty zejména u vjezdu do sběrného dvora,“ upřesnila Martina Elbogenová z odboru místního hospodářství a služeb podbořanské radnice. V uvedené dny bude možné odevzdat lehčí věci, které zkrátka unesete v rukou, nikoliv velkoobjemové, jako jsou lednice či skříň, které je třeba přepravit autem. Tím se totiž na sběrné místo od úterý 18. do neděle 23. dubna nedostanete právě kvůli stavebním a silničním prácím u areálu. Sběrné místo v Mlýnské ulici je otevřené každý den od 7 do 17 hodin.

Sedm statečných – pochod proti úložišti
Lubenec, Libyně (až) Sedm lokalit v ČR, mezi nimiž je i Čertovka mezi Lubencem a Blatnem, chystá v sobotu 22. dubna celostátní Den proti úložišti. „Na každé lokalitě bude vlastní program, ale všichni budeme společně sázet strom. Nazvali jsme tuto akci podle filmové předlohy Sedm statečných.

Mladí lidé obnovili pomníček Lažanských
Struhaře u Lubence (až) Páteční dopoledne 7. dubna bylo hezkou příležitostí k zastavení se a k pomyslnému „zapuštění kořenů“. Právě v tento den byl slavnostně ukončen projekt obnovy pomníčku Lažanských, křížek, který se nachází mezi Lubencem a Vítkovicemi, v zatáčce nad bývalým struhařským zámečkem. Rozpadlou usedlost, starodávný zámeček Struhaře si koupili před osmi léty Eva a Petr Čechurovi a postupně jej rekonstruují. Cílem projektu „Zastavme se a zapusťme kořeny“ nebylo pouze očistit tento zaprášený střípek historie, hlavním vzkazem, který s sebou obnova této drobné památky nese, je nutnost posílit pouto k domovu a především ke krajině, která jej obklopuje… Toto jsou ve zkratce základní myšlenky, které se během pátečního odhalení pomníčku dozvěděli zábavnou formou také žáci místních škol – Masarykovy základní školy Lubenec a Gymnázia Podbořany, a to díky Zdence Lněníčkové z Nepomyšle, kterou manželé Čechurovi přizvali ke společnému odhalení pomníčku.

Meditační zahrada ožije
Podbořany (až) Slavnostní bohoslužba ku příležitosti největšího křesťanského svátku na Boží hod velikonoční se uskuteční v neděli 16. dubna od 10 hodin v kostele Božího Spasitele v Podbořanech. Pro příchozí je připraven také doprovodný program na zahradě kostela i vernisáž výstavy.

Fond dává příležitost neformálním iniciativám na Podbořansku: Žádosti o grant se přijímají do úterý 18. dubna
Podbořany (až) Dobročinný fond Logit spolu s Ústeckou komunitní nadací se chystají již podruhé v tomto roce rozdělovat finanční prostředky. O příspěvek na podporu rozvoje mikroregionu Podbořansko se mohou jako obvykle ucházet neziskové organizace včetně škol a školek, ale nově i neformální iniciativy, které čítají minimálně tři aktivní členy.
Věnujete se například volnočasovým aktivitám dětí a mládeže, obnově místních kulturních tradic či pořádání nekomerčních kulturních akcí anebo péči o drobné kulturní památky? V tom případě jste na správné adrese. Lze žádat o příspěvek až do výše 20 000 korun. Pozor, žádosti musejí být doručeny do sídla nadace nejpozději do úterý 18. dubna. Na výběru nejlepších projektů se budou podílet ve druhém kole i samotní zaměstnanci společnosti Logit.

Změna svozu
Blšany (až) Vzhledem k tomu, že velikonoční svátky zasahují do svozového dne 17. dubna, pondělí, ve Stachově, Soběchlebech, Malé Černoci, Siřemi a Liběšovicích, byla provedena změna. Vývoz odpadu se v těchto vesnicích uskuteční v pátek 14. dubna. K podobné změně přistoupili i v dalších obcích regionu, kde svozovým dnem je pondělí.

Junioři letos poprvé zlatí!
Podbořany (až) Taneční klub Power of dance Podbořany se zúčastnil v neděli taneční soutěže Czech dance Masters v rámci Ústeckého regionu v Jablonci n. Nisou. Nejcennější kov – zlatý – si poprvé v letošní sezóně přivezli junioři, kteří byli po vyhlášení výsledků díky skvělým výkonům přesunuti do nejvyšší výkonnostní úrovně – extraligy! Také kategorie děti, jež si přivezla stříbrné medaile, se přesunula do vyšší úrovně – 2. ligy. A nejmladší mini si vytančili bronzové medaile. Všechny kategorie díky těmto cenným kovům postupují v soutěži do zemského kola v rámci Čech, které se koná ve sportovní hale v Chomutově 7. – 8. května.

Mladší žáci odehráli turnaj okresních výběrů
Krásný Dvůr (až) Meziokresní soutěž výběrů mladších žáků kategorie U11 a U12 vstoupila do své jarní sezony. V závěru března proběhl turnaj v Krásném Dvoře.
Na travnaté hrací ploše se vystřídalo osm týmů jedenáctiletých a dvanáctiletých nadějných fotbalistů z Loun, Mostu, Chomutova či Kadaně. Právě za FK Tatran Kadaň hrají například Aneta Svobodová a Natálie Krämerová, které se turnaje spolu s kluky – spoluhráči zúčastnily a přispěly k vítězství Chomutova v kategorii U 12. Skvěle si vedl také Luboš Olah z Krásného Dvora, který hraje v Lounech.
Malé hráče a hráčky sledovali a povzbuzovali nejen trenéři, manažeři z okresních fotbalových svazů, ale i rodiče a další blízcí, kamarádi. Celá soutěž výběrů je pojata jako půldenní intenzivní trénink, který má vést k tomu, aby se formou vzájemných zápasů hráči herně zdokonalovali a ukázali to nejlepší v sobě.

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video