Klient z Domova Bez zámků zabodoval. Získal dvě medaile a ocenění od ministryně

Markéta Chalupová 2017-04-22 00:32:00

Tuchořice – Úspěšní sportovci s mentálním postižením a jejich trenéři převzali 5. dubna ocenění od ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřiny Valachové za skvělou reprezentaci na Zimních speciálních olympijských hrách, které 14. – 25. března hostilo Rakousko. V úspěšné české výpravě nemohl chybět ani ministryní rovněž oceněný sportovec Antonín Miko z Domova Bez zámků v Tuchořicích. Ten si v rakouském Gracu vyběhal na lyžích stříbrnou medaili na trati 2,5 km, čtvrtý byl na 5 km a bronz získal se štafetou. „Jeho výsledek nás velmi potěšil. Moc mu gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci,“ pochválil klienta ředitel tuchořického domova Martin Nuhlíček. Na speciální olympiádě startovalo celkem 3 000 reprezentantů ze 110 zemí, kteří soutěžili v devíti sportovních disciplínách.

„Úspěch naší reprezentace na speciálních olympiádách byl fenomenální, pobrali úplně všechno, co bylo, a samozřejmě budu ráda, když tyto úspěchy budeme opakovat i v těch následujících letech a také budu ráda, když ministerstvo bude podporovat speciální olympiády,“ uvedla ministryně školství.
Ocenění v podobě skleněných diamantů za přínos sportu získalo celkem 31 sportovců, trofeje obdrželo také 14 trenérů. Spolu s ministryní se předávání cen zúčastnila náměstkyně pro řízení sekce sportu Simona Kratochvílová, národní ředitelka Českého hnutí Speciálních olympiád Martina Středová a čestný předseda hnutí Vlastimil Harapes.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video