Výstaviště zahájilo rekordní návštěvností první akce

Lucie Steklá 2017-04-26 09:39:00

Louny (lus) Jestli se loňský zahajovací jarní veletrh na lounském výstavišti vydařil, ten letošní ho převálcoval.

Branami výstavy Dům a zahrada, která v Lounech probíhala od čtvrtka 13. dubna do neděle 16. dubna, prošlo bezmála 37 tisíc lidí. „S návštěvností i celou výstavou jsme spokojeni. Přišlo dokonce o 1525 víc návštěvníků než v loňském roce,“ uvedla Irena Spilková z pořadatelské společnosti Diamant Expo. Podle jejích slov první letošní výstavu navštívilo 36 921 lidí.
Nejnáročnějším dnem pro příchozí návštěvníky, vystavovatele, ale i pro celou západní část Loun byl pátek. V den státního svátku, kterému z celého víkendu přálo také nejteplejší počasí, na výstaviště zavítalo neuvěřitelných 16 428 lidí. „V pátek padl denní rekord výstaviště. Tak vysokou návštěvnost jsme doposud za jeden den na žádné z výstav v Lounech neměli. Někteří vystavovatelé měli po tomto dni zásoby vyprodané a museli dovézt další zboží,“ dodala. Auta parkovala v celé západní části města, podél hlavního tahu stála až k výjezdu z Loun. Podle slov pořadatelky byla, v uvozovkách řečeno, nejideálnějším dnem sobota, kdy výstavištěm prošlo jedenáct tisíc lidí. „Je to takový ideální počet. Výstaviště bylo plné, ale ne přeplněné. Prodejci prodávali, ale u stánků se nikdo netlačil a cesty se daly bez tlačenic projít,“ uzavřela I. Spilková. Další výstavou v Lounech je červnový Autosalon a Rodina a volný čas, v letošním roce doplněné o výstavu kreativity a řemesla.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video