Úvod   /   Zprávy   /   Dětská scéna 2017

Dětská scéna 2017

Redakce 2017-04-16 00:09:00

Louny (ok) Recitační přehlídky v Městské knihovně Louny pokračují. V neděli 26. března se v prostorách knihovny konalo oblastní kolo přehlídky dětských recitátorů ze základních a uměleckých škol lounského okresu Dětská scéna 2017. Recitátoři měli šanci postoupit do krajského kola, které bude lounská knihovna hostit v druhé polovině dubna.

Jako každý rok byli recitátoři a recitátorky rozděleni do čtyř věkových kategorií: nejmladší pro žáky 2. a 3. tříd základních škol, druhá kategorie pro žáky 4. a 5. tříd, třetí pro žáky 6. a 7. tříd a nejstarší kategorie pro žáky 8. a 9. tříd a příslušných ročníků víceletých gymnázií. Všichni zúčastnění mohli postoupit do krajského kola, odtud pak pouze nestarší tři kategorie se mohou podívat na celostátní červnovou recitační přehlídku ve Svitavách.
Lektorský sbor ve složení Ema Zámečníková, Jana Hrbková a Oksana Kaplanová ocenil v první kategorii Nikol Nechanickou z Loun a Jana Legutko ze Žatce. Čestná uznání si za výběr textu a přednes odnesly Simona Brestovanská, Johana Kováčová a Veronika Pelantová z Postoloprt a Jana Šmeráková ze Žatce.
„Z druhé kategorie slavily postup Patricie Gebeltová z Loun a Aneta Chomová ze Žatce, jako náhradnice byla vybraná Tereza Štruncová ze Žatce. Čestná uznání obdrželi Anna Andrášková, Tereza Štruncová a Přemysl Synek ze Žatce a lounští Sofie El Frem a Jaroslav Ferzik.
Ve starších dvou kategoriích recitátoři předávali vždy dva texty, aby se lektoři mohli důkladněji rozhodnout, koho do krajské přehlídky vyšlou. Ve třetí kategorii to byli Ester Hermanová ze ZUŠ Louny a Marek Vyskočil ze ZUŠ Žatec, ve čtvrté pak Adéla Kočinová. Kromě postupujících ocenili lektoři interpretaci textů u Johanny Hertl (za přednes básně Liška a bobr), Kateřiny Papáčkové (za vypravěčský projev), Kristýny Lipšanské a Jiřího Holštajna (za osobitý projev v přednesu),“ vypočítává Ondřej Kunc.
Během víkendu 21. – 23. dubna se uzavře jarní poetické období krajskou Dětskou scénou, na kterou jste všichni srdečně zváni.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video