Upoutávky na Lounský press č. 15, který vychází ve středu 19. dubna 2017

Redakce 2017-04-18 10:31:00

  Socha T. G. Masaryka se vrátí před školu Louny (lus) Do Loun se po více než sedmdesáti letech vrátí socha Tomáše Garrigua Masaryka. Kopie památníku prvního československého prezidenta bude stát na svém původním místě, tedy před Základní školou J. A. Komenského. Zájemci mohou na její zhotovení přispět ve veřejné sbírce, kterou vyhlásilo město Louny.    

Kotlíkovou dotaci chce 451 domácností
Ústecký kraj (zr) Za pouhých 52 hodin bylo vyčerpáno jedenadvacet milionů korun z druhé výzvy kotlíkových dotací v Ústeckém kraji. Příjem žádostí začal v pondělí 3. dubna. Od té doby k úředníkům dorazilo 451 žádostí.

Výstaviště zahájilo rekordní návštěvností první akce
Louny (lus) Jestli se loňský zahajovací jarní veletrh na lounském výstavišti vydařil, ten letošní ho převálcoval. Branami výstavy Dům a zahrada, která v Lounech probíhala od čtvrtka do neděle, prošlo bezmála 37 tisíc lidí.

Traktorista se otáčel, smetl ho za ním jedoucí kamion
Postoloprty (lus) Vážná dopravní nehoda se stala minulé úterý krátce po poledni na silnici I/7 u Postoloprt. Řidič traktoru, který v místě čistil vozovku kvůli stavbě dálnice, se na křižovatce u průmyslové zóny začal otáčet. Za ním jedoucí kamion, který řídil mladý šofér z Maďarska, do něj narazil.

Město opět žádá obce o příspěvek na pohotovost
Louny (lus) O příspěvek na provoz lékařské pohotovostní služby žádá již druhým rokem město Louny obce. Částka, o niž město žádá, je v každé obci jiná, pohybuje se v rozmezí od 308 korun do 73 304 korun. Požadovaná částka se odvíjí od počtu ošetřených pacientů v loňském roce, kteří mají trvalé bydliště v dané obci a služeb lékařů v předchozím roce využili.

Nezaměstnanost v okrese klesla pod sedm procent
Okres Louny (lus) V okrese Louny během uplynulého měsíce výrazněji klesla nezaměstnanost. Zatímco v závěru února byl podíl nezaměstnaných osob 7,1 procenta, na konci března to bylo 6,8 procenta.

Na Pavlači se představilo šestnáct zajímavých projektů
Louny (kas) Tisíc sto diváků navštívilo nedávný festival dokumentárních filmů Jeden svět Louny 2017. Sedm set diváků přišlo na školní projekce. „Pro veřejnost jsme promítli celkem devět filmů. Po každé projekci se živě diskutovalo s pozvanými hosty. Velmi vydařená byla podle organizátorů závěrečná přehlídka projektů Pavlač, která se konala v běžně nepřístupných prostorách bývalé balírny Jiráskových mlýnů.

Aprílové počasí návštěvníky neodradilo
Velikonoční neděle patřila tradičně na zámku Nový Hrad v Jimlíně oslavě Velikonoc doprovázené dobovým jarmarkem a bohatým programem pro dospělé i děti. Každé volné prostranství v Jimlíně bylo obsazeno stovkami parkujících automobilů návštěvníků z celého Ústeckého kraje.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video