Strážníkům pomůže s toulavými kočkami odchytová klec. Lounská radnice zahájila kastraci ve městě

Jarka Cibulková 2017-04-19 10:50:00

Louny – K plošné kastraci toulavých koček přistoupila radnice v Lounech. Problém s toulavými kočkami se řeší již delší dobu. Komise životního prostředí doporučila již ke konci srpna loňského roku provádět kastraci koček plošně. Kastrace koček se praktikuje již v mnoha městech republiky, například v Praze, Chebu, Děčíně a Zlíně. Jedná se o humánní způsob, jak řešit problematiku toulavých koček na území města.

Do výběrového řízení na kastraci toulavých koček v Lounech zaslali nabídky na radnici tři veterináři. S nejnižší cenou byl vybrán Jiří Mareš, za kastraci kočky mu bude zaplaceno 575 korun a za kastraci kocoura radnice zaplatí 399 korun. Cena zahrnuje i pokastrační péči, poté bude zvíře vypuštěno do původního teritoria.
„Celá tato akce je založena především na náhodných odchytech hlavně za pomoci občanů. Ve spolupráci s Městským úřadem Louny se strážníci pokusí i o odchyt koček za pomoci odchytové klece. Tu nově lounská radnice objednala minulý týden, její cena je stanovena na 4 500 korun. Strážníci nedělají žádný cílený odchyt toulavých koček a to proto, že to v reálu není možné. Toulavé kočky se nedají jen tak chytit a strážníci mají i jiné důležitější úkoly. Kastrace toulavých koček bude postupně probíhat na celém území města, v počátku se jedná o sídliště Nad Tratí, konkrétně lokalita U Pramene,“ popsal odchyt ředitel Městské policie v Lounech Radek Baláš.
Radnice prosí občany, aby své domácí kočky nevypouštěli na veřejná prostranství, nebo je označili – obojkem, čipem, tetováním či nějakým vrubem v uchu, aby se předešlo případným nedorozuměním. V případě nálezu toulavé kočky, prosím, kontaktujte městskou policii na telefonním čísle 156. Jednotlivé termíny a lokality odchytu budou postupně zveřejňovány na webových stránkách města.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video