Zdravotně postiženým pomůže nový projekt

Redakce 2017-04-23 00:35:00

Lounsko (šim) Lidé se zdravotním postižením musí překonávat řadu překážek. Jedním z nejpalčivějších problémů je obtížné hledání vhodného zaměstnání. Přitom uplatnění na trhu práce bývá nejpřirozenějším způsobem integrace do života společnosti.

Právě osobám se zdravotním postižením z Loun a okolí se nyní otevírá možnost ke zvýšení kvalifikace a získání práce. A to díky projektu Podpora osob se zdravotním postižením k trhu práce, který realizuje spolek Pomoc – poradenství, podpora. Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
První část projektu zahrnuje poradenství pro zdravotně postižené, hledání pracovních míst na internetu či exkurze do vybraných firem v regionu. Účastníci dle zájmu mohou také absolvovat některý z rekvalifikačních kurzů (Základy PC, Pracovník v sociálních službách, Strážný a další dle zájmu), čímž zvýší své šance při hledání práce.
„Stěžejní částí projektu je zprostředkování zaměstnání pro účastníky projektu a to i formou příspěvku na mzdové náklady zaměstnavatelům. Všechny aktivity projektu jsou pro účastníky zdarma, navíc jim bude propláceno cestové z místa bydliště do místa realizace projektu,“ sdělila nám Zdeňka Venclíčková Baranniková ze spolku Pomoc – poradenství, podpora.
Výběr účastníků projektu bude probíhat v úterý 25. dubna na Úřadu práce v Lounech. Zájemci se mohou dostavit v 9 a 10.30 hodin. Pro bližší informace volejte na číslo 723 517 906.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video