Upoutávky na Lounský press č. 16, který vychází ve středu 26. dubna 2017

Redakce 2017-04-25 10:14:00

  Na exekucích dluží deset tisíc lidí tři miliardy Okres Louny (lus) Více než tři miliardy. To je částka, kterou dluží obyvatelé okresu Louny na exekucích. Dluh má deset tisíc lidí, což je bezmála čtrnáct procent obyvatel okresu ve věku nad patnáct let. Počet nařízených exekucí je neuvěřitelných 53 425.    

Cestování do Prahy zpomalují dvě opravy komunikace
Lounsko (lus) Dvě velké opravy v minulých dnech začaly na budoucí dálnici D7. Řidičům se tak komplikuje cesta do hlavního města, někteří trpělivě čekají v kolonách, jiní volí cestu jinou.

Výsadba dřevin ve městě má být postupná
Louny (jar, lus) Lounská radnice má novou koncepci pro plánování výsadby dřevin ve městě. Základní myšlenkou projektu je, že výsadba by měla být prováděna systematicky s výhledem na několik let či desetiletí dopředu a opírat se o harmonogram postupné obnovy dřevin.

Oslava Dne Země na Červeňáku
Dobroměřice (lus) Oslavu Dne Země připravilo minulou sobotu sdružení Společná cesta Louny na vrchu Červeňák. Pro návštěvníky, kterých dorazily desítky, byla připravena zábavně naučná stezka pro celou rodinu lesem a další program.

O měření rychlosti řidiči věděli, přesto padaly pokuty
Okres Louny (lus) Pětapadesát vozidel zastavili policisté na území okresu Louny při celostátní dopravně bezpečnostní akci s názvem Speed marathon. Během dne kontrolovali kvůli spáchání přestupku nebo jen kvůli kontrole zastavili v okrese Louny celkem padesát pět vozidel.

Fotky studentů spřátelených měst ozdobí knihu
Louny (tom) Žáci oboru foto-design ze Základní umělecké školy v Lounech se účastní projektu pro město Louny. Společně se studenty z města Zschopau fotografují Louny pod vedením Lenky Pihrtové, která vede tento obor již pět let a fotografuje deset let.

Opilá řidička ohrozila svoji čtyřletou dceru
Dobroměřice (lus) Velmi nezodpovědně se zachovala na Velikonoční pondělí 45letá žena. Pod vlivem alkoholu usedla večer za volant osobního auta. Na místo spolujezdce posadila svou čtyřletou dceru. Bez autosedačky a navíc nepřipoutanou.

Dobroměřice díky značení  před křižovatkou nekončí
Dobroměřice (lus) Ke změně dopravního značení došlo v Dobroměřicích. Doposud, pokud lidé přejížděli z tzv. „velkých“ Dobroměřic do „malých“, končila obec před křižovatkou a za ní opět začínala. K tomu došlo v době, kdy se silnice z Loun na Most stavěla.

 

Celé články najdete v tištěném vydání Lounského pressu, který bude na stáncích od středy 26. dubna

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video