Město chmele hostilo nejlepší půlmaratonce. Domácí závodnice doběhly na stupně vítězů

Redakce 2017-04-29 00:07:00

O velikonoční neděli proběhl již 5. ročník Žateckého půlmaratonu a běhu na 10 km. Závod měl tentokrát přívlastek mistrovství České republiky veteránů v půlmaratonu. Na startu se sešla řada kvalitních běžců z celé republiky, od nadějných juniorů až po nejzkušenější veterány.

V střídavém aprílovém počasí se na start půlmaratonu postavilo celkem 216 borců. V novém traťovém rekordu 1:14:47 doslova prolétl tratí závodu Vlastimil Flégl z Vrchlabí stíhaný Richardem Pletichou z Kadaně a Jiřím Brychtou z Nového města na Moravě. Ze žateckých borců se nejvýše umístil Michal Šupol na celkovém 15. místě. Obrovským úspěchem pak bylo umístění domácích běžkyň. Půlmaraton v celkovém pořadí a současně na MČR ve své věkové kategorii 40–44 let na prvním místě doběhla domácí Petra Bulecová také v rekordním čase 1:28:25 před druhou žateckou běžkyní Gabrielou Korbášovou v čase 1:32:08 a třetí Romanou Lubinovou z Karlových Varů. Na medaili dosáhla i domácí kondiční běžkyně Dagmar Forejtová v kategorii do 39 let. Těsně pod stupínky vítězů ve svých věkových kategoriích se umístili další Žatečáci Marek Smištík a Milan Zaťko. Ve startovním poli nechyběla zakladatelka Žateckého půlmaratonu Monika Slavíková.  Doprovodný běh na 10 km se vydalo celkem 204 běžců. Závod ovládli Jakub Stejskal za 36:02 a Zuzka Rusínová za 40:29. Z domácích běžců se nejlépe umístili Filip Urban na prvním a Luboš Krátký na třetím místě v kategorii juniorů a Eliška Korbášová na druhém místě v kategorii žen. Vysoko v celkovém pořadí byli i další žatečtí běžci, trenér atletů Honza Bajbora, atleti Petr Kořán a Luboš Krátký. Potěšující byla opět obrovská účast běžců a běžkyň ze Žatce a blízkého okolí. Doprovodného dětského běhu se účastnilo celkem 82 dětí, které nadšeně proběhly svojí 450 metrovou trať. Díky obětavé práci několika desítek pořadatelů Hopman teamu závod proběhl hladce a navzdory střídavému počasí potvrdil stoupající zájem o kondiční a vytrvalostní běh. Celková účast více než 500 běžců všech věkových kategorií je příslibem, ale i závazkem do dalšího ročníku Žateckého půlmaratonu. (Miroslav Urban)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video