Upoutávky na Region Podbořanska č. 17, který vychází ve čtvrtek 4. května 2017

Redakce 2017-05-03 14:59:00

  V Podbořanech shořela myslivna, na stavění májky nedošlo Podbořansko (mš, až) Zapálením ohňů poslední dubnový večer na vyvýšených místech se dříve lidé snažili chránit před čarodějnicemi, které se slétaly na svůj sněm. Dále lidé věřili, že se tuto noc otevírají jeskyně s ukrytými poklady. Jakou zkušenost mají s magickou nocí čeští profesionální hasiči se dočtete v tištěném Regionu.    

Převrátil se bagr i kamion s uhlím
Podbořansko (až) Převrácený bagr na silnici i kamion s uhlím ležící na boku, to jsou nehody, k nimž vyjížděli ve čtvrtek a pátek hasiči, záchranáři, dopravní policisté.
Ve čtvrtek 27. dubna po půl třetí odpoledne vyjíždí HZS Podbořany na převrácený bagr na silnici mezi Kryry a Černčicemi v Petrohradě. Po příjezdu na místo události na místě již byla Policie ČR a zástupci společnosti vlastnící bagr. „Průzkumem bylo zjištěno, že bagr leží mimo komunikaci v poli na pravém boku. Obsluhu bagru odvezla ZZS Podbořany na vyšetření do nemocnice s lehkým zraněním. Z bagru došlo k úniku malého množství provozních látek. Na místo úniku jsme umístili vaničku na úkapy,“ sdělil velitel čety žateckých hasičů Michal Hrdlička.

Podbořanští školáci obdarovávali
Podbořany, Kadaň (až) Žáci 5. A podbořanské základní školy Husova 276 s třídní učitelkou Martinou Chodurovou a asistentkou Lenkou Vostřelovou předali v závěru března v mateřské a základní škole na dětském oddělení kadaňské nemocnice dárečky, které se vybraly především na 1. stupni školy.

templ-se-otevre-nahled Obnovená krásná rozhledna se otevře
Krásný Dvůr (šk) V parku krásnodvorského zámku se v sobotu 27. května poprvé v historii po obnově otevře Novogotický templ. Od června bude vyhlídka otevřena denně kromě pondělí.

 

Knihovna rozšíří výpůjční dobu
Podbořany (až) Novinku, která jistě potěší čtenáře, přichystala podbořanská městská knihovna. Od června nabídne více dnů, kdy ji bude možné navštívit, změnu schválilo i vedení města.

power-of-dance-titul-nahled Děti z Power of Dance jsou zlaté
Podbořany, Chrudim (až) Obrovským úspěchem oslavili 1. Máj tanečníci podbořan-ského klubu Power of Dance pod vedením Aleny Půtové. Na soutěži Czech Dance Tour v Chrudimi jejich kategorie dětí vytančila zlaté medaile a titul Mistři Čech a kategorie mini má bronzové medaile a titul 2. Vicemistr Čech! Juniorky jsou na 5. místě. Všichni si tak zajistili postup na Mistrovství republiky. „Máme velikou radost a jsme pyšní na naše malé tanečníky, ani nevíte jak!“ hlásila z Chrudimi Radka Fišerová, spolupracovnice Aleny Půtové v tanečním klubu a maminka jedné z malých tanečnic. Trenérka i rodičovský doprovod po celou dobu soutěže svým tanečníkům od nejmenších po juniory drželi palce a podporovali.

rozhledna-libyne-nahled Rozhlédněte se!
Kryry, Libyně (až) Již v polovině dubna se otevřela brána kryrské Schillerovy rozhledny a začala její další sezóna. Zájemce na rozhledně vždy přivítá průvodkyně Marie Beerová.  Poprvé bylo otevřeno o velikonočním prodlouženém víkendu a pak již otevírací doba je každý víkend, a to od 12 do 16 hodin.

Občanská poradna již slouží
Podbořany (až) Slavnostní otevření občanské poradny pro obyvatele Podbořan a spádových obcí proběhlo ve středu 3. května v budově 1. České společnosti v Podbořanech na Barborce na adrese Hlubany 157. Událost zaštítili starosta města Podbořany Radek Reindl a místostarosta Karel Honzl.

Dárci se vydají k odběrům
Podruhé v tomto roce se vydají v následujících dnech k odběrům bezpříspěvkoví dárci krve ve Vroutku a v Kryrech. Odběry krve zabezpečuje Všeobecná fakultní nemocnice, transfusní odd. Praha Zbraslav podle předem schváleného ročního plánu. Celkem jsou tři termíny, kdy do těchto městeček přijíždí lékař a zdravotní sestřičky na odběry. Ve Vroutku budou odběry v úterý 9. května, v Kryrech je termín 16. května. Na obou místech do konce roku pak proběhnou odběry krve ještě jednou. Ve Vroutku to bude na podzim 3. října, do Kryr mobilní jednotka VFN dorazí 10. října. Odběry se konají vždy dopoledne, od 8 hodin.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video