Upoutávky na Region Podbořanska č. 18, který vychází ve čtvrtek 11. května 2017

Redakce 2017-05-10 13:11:00

Rada kraje jmenuje nového ředitele Podbořany (až) Rada Ústeckého kraje rozhodne v nejbližších dnech o jmenování na místo ředitele Gymnázia a Střední odborné školy v Podbořanech. O vhodném uchazeči výběrová komise má jasno už od pátku 28. dubna, kdy proběhl konkurz. Sedmičlenná komise vybírala mezi celkem pěti kandidáty na post ředitele GSOŠ. Přihlásili se do něj mj. současní pedagogičtí pracovníci podbořanské střední školy. „Výsledek konkurzu plně vyhovuje přáním zaměstnanců školy,“ naznačil člen výběrové komise Jiří Drápal.  

Pochod začal vernisáží
Pochod okolím Lubence začal v neděli 7. května odpoledne netradičně vernisáží fotografií Romany Holé a Zdeňka Radvana zachycujících loňské Máje a letošní Masopust. Ten s kulturní komisí uspořádal poměrně nový spolek LuKul – mladých lidí z Lubence, kteří chtějí obnovit tradice a pořádat kulturní a společenské akce v Lubenci. Poté účastníci položili věnce u památníku obětem 2. světové války a vydali se na start pochodu. Zúčastnilo se ho asi 120 lidí, v cíli získali nejen buřtík na opečení, ale i jako vždy medaili od místního cínaře Josefa Nejedlého, tentokrát s připomínkou 960 let od první zmínky o Lubenci.

svatba-nahled Manželé oslavili diamantovou svatbu
Skoro na den přesně si po šedesáti letech zopakovali manželský slib Vojtěch a Marie Kiesswetterovi z Libkovic u Lubence. Vzali se 8. května roku 1957 a v sobotu 6. května roku 2017 měli diamantovou svatbu. Historicky první diamantovou v novodobých dějinách Lubence.

Schůzka k veletrhu škol a volného času
V MC Jonáš v Podbořanech ve čtvrtek 11. května od 17.30 proběhne setkání zájemců o účast na avizovaném prvním Veletrhu škol a volného času. Pořadatelé zvou do Jonáše zástupce škol, vedoucí kroužků, klubů a neziskovek, kteří se chtějí jakkoliv akce zúčastnit. Možností, jak se zapojit, je osobní prezentace ve stánku, poskytnutí letáků a propagačních materiálů nebo workshop či ukázka činnosti na místě. Termín veletrhu je 26. až 27. května v Podbořanech a 3. června v Lubenci. Individuální domluva je možná na t. 605 242 949.

maj-brody-nahled V Brodech představili vlastní kroje a pobavili sličnými baletkami
Brody – Po mnohaletých recesistických oslavách Brody oslavily Svátek nejen zasloužilé práce usměvavých organizátorů 1. máje, ale i samotné obce, která má dnes 56 stálých obyvatel, chlubí se generacemi psanou kronikou a každým rokem něčím překvapuje. „Broďáci“ odložili pionýrské košile, ze scénáře vyškrtli proletářská hesla, ušili si své kroje, připomněli historii obce a začali tvořit novou tradici. Brody mají opět body! Místní si objednali pěkné počasí, připravili nabitý program a nezapomněli na výborné občerstvení. Profesionální souhra všech vytvořila pohodový sváteční den. Po tradičním příjezdu vyšperkovaných aut s hosty z Krásného Dvora, zahájil oslavy krásnodvorský starosta Zuliko Vychytil, místostarostka Lea Jandová a šéf hasičů Pavel Vaňourek. Na návsi se tančilo v nových krojích a soutěžilo se. Vrcholným bodem programu bylo opět překvapení. Jeho letošní nácvik prý trval jen 3 dny, proto muži v rolích labutí z Čajkovského baletu, svými povely k formacím přímo na scéně, dávali povely i publiku k salvám smíchu.

jizda-zrucnosti-slecna-na-traktoru-nahled Jízdu zručnosti ovládli podbořanští žáci
Podbořany (až) Prvního ročníku závodu jízdy zručnosti studentů zemědělských škol a učilišť Ústeckého a Libereckého kraje se zhostil v závěru dubna areál dílen Gymnázia a SOŠ Podbořany. Své řidičské schopnosti v Podbořanech předvedli reprezentanti pěti škol. Svoji šikovnost poměřili při ovládání traktoru Zetor s připojeným valníkem.

koupal-podbo-nahled Koupaliště se připravuje
Velký bazén městského koupaliště v Podbořanech je již napuštěný a v současné době se čistí a připravuje na červnové otevření. „Děkujeme SDH Podbořany za velikou pomoc při napuštění bazénu,“ říká provozovatel Petr Ulke. Dětský bazén na koupališti je v rekonstrukci – pokládají se nové kachlíky. „Počítáme, že bude otevřen rovněž 1. června, ale termín je kvůli technologickému postupu šibeniční,“ přiznává P. Ulke. Návštěvníky areálu koupaliště letos čekají novinky – rozšířilo se dětské hřiště o pyramidu, lanovku a další herní a kreativní prvky. Na snímku dobrovolní hasiči Podbořan při napuštění vody do velkého bazénu.

V muzeu se bude trénovat paměť
Podbořany (až) Chcete si během krátké doby vycvičit paměť a koncentraci? Přijďte ve středu 24. května v 17 hodin do muzea v Podbořanech. Městská knihovna tam pořádá lekci Trénování paměti.
Lektorka Marcela Langrová z Městské knihovny Louny zájemcům podrobně a názorně vysvětlí jednotlivé kroky, jak si vytrénovat spolehlivou paměť, koncentraci, důležité techniky a mnemotechniky k zachování paměti a ukládání do paměti, také rozšiřování mozkové kapacity a tvoření mozkové rezervy. Toto vše zkvalitňuje život nejen seniorům. „Lekce je dynamická, interaktivní, všichni se pobaví a proženou mozkové buňky všemi směry,“ říká Marcela Langrová. Nezapomeňte! Muzeum Podbořany, 24. května, 17 hodin.

Čarodějnice to nebyly
Podbořany, Očihov (red) V souvislosti s čarodějnicemi nemuseli letos ani loni hasiči v okrese Louny řešit žádný problém, říká tiskový mluvčí hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Lukáš Marvan. „Na území okresu byly v uvedené době pouze dva a ani jeden s touto akcí nesouvisel,“ dodal.
K největším požárům posledního dubnového dne tak patřil ranní požár myslivny v Mírové ulici v Podbořanech. Kde zasahovali hasiči z Podbořan, Žatce a sbory dobrovolných hasičů z Kryr, Vroutku, Podbořan, Krásného Dvora a Lubence. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Škoda na majetku byla vyčíslena na tři miliony korun, plameny zasáhly dům v plném rozsahu a zničily i osobní automobil zaparkovaný v garáži. Příčina vzniku je dosud v šetření.

Více informací a celé články najdete v tištěném vydání Regionu Podbořanska

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video