Greisiger vítěz světového poháru K1

Redakce 2017-05-06 00:18:00

Žatec/Innsbruk (rd) Kickboxer Hany Greisiger vyhrál Světový pohár v K1. Mistrovský pás bojovníka Wako vybojoval na sklonku dubna v Rakousku, když porazil polského borce Maxe Bradkovicse. Světový pohár v kickboxu pod záštitou nejprestižnější organizace WAKO, která sdružuje tzv. východní blok – Poláky, Čechy, Slováky a postsovětské země – Bělorusy, Litevce, Ukrajince, Rusy, proběhl 21. – 23. dubna v Innsbrucku.

Českou republiku tam vyrazil reprezentovat také žatecký Hany Greisiger se svým trenérem Romanem Šifaldou. Hany, který závodil v kategorii K1 – 86 kg, předvedl mimořádný výkon, když suverénně vyhrál nad „polskou mlátičkou“ Maxem Bradkovicsem, který v loňském roce Greisigera porazil v prvním kole. Polák k žateckému borci postoupil po porážce Daniela Baumerta z Německa. Hanyho trenér Roman Šifalda tentokrát připravil dobrou taktiku, která spočívala v tom, že nechají „vystřílet“ soupeře v prvním kole, neboť Bradkovics disponuje obrovským potenciálem rychlých a tvrdých kombinací rukou, které zakončuje spoustou kopů na různá pásma. Tyto kopy si český reprezentant pohlídal, a v prvním kole, kdy Bradkovics vedl, dorovnal na 1:1. Ve druhém kole dokonce tvrdým kolenem polského závodníka „vypustil“ a ten byl počítán. Ve třetím kole soupeř neustál kombinační tlak Greisigera a celý zápas totálně prohrál 3:0.
Žatecký kickboxer Hany Greisiger se tak stal vítězem světového poháru v K1 a získal mistrovský pás bojovníka Wako. K úspěchu mu gratulovala celá reprezentace, neboť jeho výsledek byl nejlepší v mužské kategorii, který Češi v Rakousku získali. Roman Šifalda může být na sebe a svého svěřence právem hrdý.

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video