Upoutávky na Lounský press č. 18, který vychází ve středu 10. května 2017

Redakce 2017-05-09 13:55:00

  Soud potrestal zastupitele trestním příkazem Zastupitelé Postoloprt se odvolali, případ bude projednáván klasickým jednáním Postoloprty, Chomutov (lus) Kvůli porušení povinnosti při správě cizího majetku bylo k soudu předvoláno deset zastupitelů Postoloprt. Sledovaný případ, vyvolaný kvůli prodeji domu na Marxově náměstí, jež prý neproběhl správně, a prodej domu zastupitelé Postoloprt schválili pod cenou, řeší soud v Chomutově, který deset zastupitelů Postoloprt v minulých dnech potrestal trestním příkazem.  

Memoriál Karla Raise v režii závodníků z Keni
Dvě stě padesát běžců a vozíčkářů se postavilo minulou sobotu na start tradičního Memoriálu Karla Raise – Počeradská patnáctka 2017. Za téměř ideálního počasí čekalo na závodníky patnáct kilometrů silniční trasy z Počerad do Loun. I tentokrát bylo čelo závodu v režii závodníků z Keni, a to jak v kategorii mužů – Kimaiyo Hillary Kiptum Maiyo, tak i žen – Oigo Christine Moraa.

Šestý ročník traktoriády vyhrál Průcha
Šestý ročník Traktoriády se uskutečnil v Líšťanech. Tradiční a oblíbenou akci v tamním chmelařském areálu zhlédly stovky návštěvníků, malí i velcí. Ve dvou kolech se soutěžící vydali na trať, která byla oproti předchozím ročníkům změněna a začínala sjezdem z mírného kopečka a opět jeho vyjetím, dál pokračovala jako loni. Na trať se vydalo osmnáct neohrožených řidičů traktorů většinou domácí výroby.

Na Oharce se prodávalo na zaklepání
Louny (caj) Pouze jeden svědek dorazil k výslechu u Okresního soudu v Lounech s obžalovaným Josefem Demeterem. Toho obžaloba státního zástupce viní z poskytování a distribuce pervitinu na ubytovně Oharka v Lounech. Mezi odběrateli drogy, kterou Pepa distribuoval v období od září 2015 do listopadu 2016, měl být i zesnulý Miroslav Demeter, který zahynul po potyčce na žatecké pizzerii.

Cítoliby soutěží o Vesnici roku
Cítoliby (lus) Městys Cítoliby je jedinou obcí z okresu Louny, která se přihlásila do letošního ročníku soutěže Vesnice roku. Do 23. ročníku se v celé republice přihlásilo 212 obcí, z Ústeckého kraje obcí šestnáct. Z přihlášených obcí v rámci kraje jsou Cítoliby s 1 111 obyvateli třetí největší.

Vývoz chmele za miliardu, většina vyrostla na Žatecku
Žatec (lus) Loni se z České republiky vyvezl chmel za miliardu, většina ho vyrostla na Žatecku. Export zaznamenal meziroční mírný nárůst. Nejvíc chmele putuje do Německa, Číny a Japonska. Obchodní firmy loni vyvezly 3 818 tun ověřeného a certifikovaného českého chmele. Systém certifikace chmele u nás je pro obchod českým chmelem nepostradatelný. Deklaruje pravost a kvalitu nakupované suroviny pro výrobu piva a odběratelé ji vyžadují.

Hlasujte pro obnovu památek
Lounsko (lus) Rekonstrukce kostela sv. Šimona a Judy v Lenešicích, obnova sochy T. G. Masaryka v Lounech a oprava varhan v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Postoloprtech. Tyto tři projekty byly vybrány do celostátní soutěže Máme vybráno. Příznivci kteréhokoliv z uvedených projektů mohou svůj hlas zaslat na webu www.mamevybrano.cz/index.php….

Úřední soboty jsou využívanou službou lounské radnice
Louny (lus, caj) Úřední sobota, kterou město Louny nabízí svým občanům již třetím rokem, proběhla předminulý víkend. Chodba Městského úřadu v Lounech na pobočce v ulici Pod Nemocnicí byla po desáté hodině zaplněna převážně maminkami s dětmi. Právě nastala doba, kdy zařizují dětem cestovní pasy, aby mohly v klidu odjet na dovolenou do zahraničí.

Mažoretky předvedly své umění
Louny (lus) Kvalifikační kolo Mistrovství České republiky České mažoretkové federace se v sobotu konalo v lounské sportovní hale. Stovky mažoretek se tam představily v sólech, duech i malých a velkých formacích, s pompomy i klasickými hůlkami.

 

Celé články a ještě více informací najdete v tištěném vydání Lounského pressu

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video