Obnovená krásná rozhledna se otevře

Redakce 2017-05-11 08:44:00

Krásný Dvůr (šk) V parku krásnodvorského zámku se v sobotu 27. května poprvé v historii po obnově otevře Novogotický templ. Od června bude vyhlídka otevřena denně kromě pondělí.  

Po třech letech od zahájení přípravných prací je završen projekt obnovy Novogotického templu podpořený Grantem Evropského hospodářského prostoru. Projekt zahrnoval komplexní stavební obnovu objektu i úpravu okolí templu. „Novogotický templ bude pro veřejnost zpřístupněn v sobotu 27. května a to poprvé v historii – nikdy dříve široká veřejnost přístup do výjimečné stavby a na vyhlídku neměla,“ uvedla kastelánka Michaela Hofmanová.
Návštěvníci budou mít na výběr ze dvou okruhů. V interiéru si mohou prohlédnout obnovené vitráže, restaurovanou sochu polního maršála Karla Filipa Schwarzenberga, a také výstavu věnovanou vývoji krajinářských parků. Otevřeno bude o víkendu 27. a 28. května a pak od 1. června denně kromě pondělí od 9 do 16 hodin. Plné vstupné je 40
Kč, snížené 30 Kč. Druhým okruhem bude výstup na vyhlídku kolem lucerny, odkud je krásný výhled do okolí. Okruh je fyzicky náročný, neboť na ochoz se stoupá po venkovním úzkém točitém schodišti. Z bezpečnostních důvodů bude vyhlídka zpřístupněna ve zvláštním režimu. Vstup bude povolen jen 12 návštěvníkům každých 45 minut.
Za špatného počasí (déšť, silný vítr, mlha, sníh, námraza) nebude vyhlídka zpřístupněna. Pokud to počasí dovolí, bude otevřeno o víkendu 27. a 28. května a pak od 1. června denně kromě pondělí od 9 do 15.15 hodin. Plné vstupné je 50 Kč snížené 40 Kč.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video