My nakupujeme, oni umírají

Redakce 2017-05-15 00:02:00

Louny (zp) Poutačem koalice „Stop palmovému oleji“ začínala 21. dubna osvětová akce s názvem „Země v nákupním košíku“, kterou uspořádalo Ekocentrum Dymnivka ve spolupráci s Městem Louny, Obchodní akademií a Střední odbornou školou generála F. Fajtla a Oblastním Muzeem v Lounech u příležitosti oslav Světového Dne Země. Byla zaměřena na odpovědnou spotřebu a zdravý životní styl.

Jejím smyslem bylo podpořit environmentální vzdělávání, které by mělo umožnit lidem předvídat, rozeznávat a řešit problémy, které ohrožují život na naší planetě. Osvěta tohoto typu by měla pomoci, jak věříme, nahlédnout, že tyto problémy bezprostředně souvisí s našimi životy, že záleží na tom, co nakupujeme, co jíme, jak se dopravujeme, kolik a jakou energii spotřebováváme. Pomáhá osvětlit skutečnost, že tím vším každý z nás od rána do večera problémy planety zvětšuje nebo zmenšuje Téměř 300 žáků I. stupně základních škol Lounska prošlo devatenácti stanovišti rozmístěnými v budovách muzea. Studenti si na nich pro děti připravili úkoly zaměřené např. na spravedlivý obchod, biopotraviny, ochranu deštných lesů, léčivky, zdravé nákupy, hospodaření s palmovým olejem, zdravé stravování, zahradničení apod. Po splnění všech úkolů čekalo děti skupinové bubnování, sladká odměna a odměna od prodejny Zahrádkář pana Otakara Parmy ve formě balíčku s osivy pro školní zahrady. Všem, kteří přišli, děkujeme za účast a dobrou pohodu a všem, kteří se podíleli na organizaci celé akce, děkujeme za výbornou spolupráci a těšíme se na další. Akce byla druhou částí čtyřdílného projektu s názvem „My na Zemi“, kterou iniciovalo a finančně podpořilo Město Louny.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video