Soutěž prověřila mladé záchranáře

Markéta Chalupová 2017-05-25 12:22:00

Libočany – Žáci z Lubence zabodovali v letošním ročníku Mladého záchranáře. V soutěži, ve které musí děti prokázat svou pohotovost a rozhodnost v ošetřování zraněného, či volání záchranných složek se utkalo dvanáct čtyřčlenných družstev žáků 6. – 8. tříd druhého stupně základních škol z celého lounského okresu. Své týmy na hřiště do Libočan ve středu 17. května přivezly tyto školy: P. Bezruče Žatec, O. Jaroše Louny, Lipenec a Měcholupy. Po dvou družstvech pak měly školy: Husova Podbořany, Lubenec, Kryry a Lenešice.

Žáci měli v soutěži, kterou pro ně uspořádal Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje ve spolupráci s ostatními záchrannými složkami, předvést své znalosti na celkem čtrnácti stanovištích. Soutěžilo se například v pomoci raněnému z havarovaného automobilu či topografii, kde musely děti popsat, jak se zorientují v cizím prostředí, dále pak v uzlování, střelbě ze vzduchovky, ale také ve volání na tísňovou linku při vypuknutí požáru a spousty dalších užitečných činností, které se jim mohou v životě hodit.
Žatecká škola P. Bezruče skončila sice na šestém místě, ale to nevadí. „Výsledek je na to, že jsme zde poprvé velmi dobrý, jsem s výkonem dětí spokojená, musím je velmi pochválit, byly šikovné,“ chválí své svěřence jejich učitelka Jana Karasová. „Nejtěžší byla asi první pomoc raněnému, nejjednodušší nám přišla slepá mapa,“ popisují, jak se jim vedlo, šesťáci Jirka, Lukáš a Honza se svou o dva roky starší spolužačkou Pavlou, kteří tvořili žatecké družstvo.
A jak celá soutěž dopadla? První místo získali školáci z Lubence „B“ jejichž kolegové z týmu „A“ skončili třetí. Druhá pak byla škola Lipenec a čtvrtou bramborovou medaili si odvezli žáci ze školy O. Jaroše z Loun. Vítěz postoupil do krajského kola.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video