Věda ve filmu: Jurský park

Redakce 2017-05-27 00:43:00

Žatec (red) V rámci nového projektu navázala žatecká Základní škola nám. 28. října úzkou spolupráci s Přírodovědeckou fakultou pražské Karlovy univerzity. Díky této aktivitě tak minulé úterý na škole proběhl workshop z nového přírodovědeckého cyklu Věda ve filmu: Jurský park.

Skládal se ze dvou částí. Nejprve byl žákům poledního ročníku promítnutý film Jurský park a po jeho zhlédnutí se věnovali už ryze praktickým činnostem. Slovo si vzal odborník z Přírodovědecké fakulty UK, který rozebral film do detailu – živočišné druhy, nesrovnalosti ve vědeckém výkladu, realita vs. fikce apod. Žáci také měli možnost si prohlédnout fosilie v jantaru, které sehrály klíčovou roli ve snímku, byly jim osvětleny základy genetiky a DNA. Diskutovali o důvodech, proč musejí paleontologové studovat pravěké rostliny, a dokonce i zkamenělý trus. Poutavá přednáška se deváťáky zaujala, pokládali poměrně zajímavé dotazy a ocenili především vstřícný a kamarádský přístup lektora.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video