Upoutávky na Lounský press č. 21, který vychází ve středu 31. května 2017

Redakce 2017-05-30 10:24:00

  Vážné nehody opět upozornily na nutnost dostavby D7 Lounsko (lus) Bezmála ke dvěma milionům se vyšplhaly škody za dopravní nehody, jež se odehrály v minulém týdnu v okrese Louny. Bylo jich dvacet jedna, těžce zraněn při nich byl zraněn jeden člověk, dalších devět lehce. K jedné došlo na křížení I/7 u Postoloprt, před týdnem policisté v tomto místě řešili nehodu také. Křižovatka u Postoloprt je jedním z nejnebezpečnějších míst na hlavním tahu z Chomutova do Prahy.    

Osmý sraz automotoveteránů
Osmý ročník srazu automotoveteránů v sobotu přilákal do Cítolib desítky nablýskaných automobilů a motorek, ale i zemědělských strojů, dokonce i kolo. Oblíbenou akci pořádal Spolek přátel a příznivců automotoveteránů. Zaregistrováno bylo 180 vozidel, z nichž se v pravé poledne vydalo devadesát procent na spanilou jízdu okolím.

Kraj cukl majiteli zámku s trestem
Vršovice (caj) Krajský soud v Ústí nad Labem snížil majiteli zámku ve Vršovicích Miroslavu Trejbalovi trest. Lounský ho vloni odsoudil k jednoleté podmínce se zkušební dobou na dva roky za zneužívání vlastnictví. „Trest, který byl obžalovanému za spáchanou a prokázanou trestnou činnost uložen, odvolací soud považuje za nepřiměřeně přísný, nikoli však co do jeho druhu, avšak ohledně jeho výměry,“ píše se v rozsudku odvolacího soudu Krajského soudu v Ústí nad Labem.

Na hlavním nádraží začne fungovat půjčovna kol
Louny (lus) Služba, která v Lounech prozatím chybí – půjčovna kol. O jejím zřízení uvažují České dráhy. „Naším záměrem je otevřít půjčovnu jízdních kol na hlavním nádražím v Lounech, a to s nabídkou šesti kol, tři v pánské a tři v dámské verzi,“ potvrdila Radka Pistoriusová, mluvčí ČD.

Topná sezona trvala sedm měsíců
Louny (lus) Topná sezóna v Lounech byla ukončena v úterý 16. května. Letošní zima měla podle dodavatele tepla pro většinu bytů ve městě společnosti Energie Holding po třech teplotně nadprůměrných letech standardní průběh.

Erb je zpět na zámecké bráně
Odhalení znovunavráceného knížecího erbu rodu Schwarzenbergů na 1. bráně zámeckého areálu na Novém Hradě v Jimlíně se konalo minulou středu. Slavnostního aktu se zúčastnili zástupci zámku, ředitel Josef Kabát (druhý zprava) a správce zámku Vít Pávek (první zprava), veřejnost i zástupci kulturních spolků, které pečují o schwarzenberský odkaz na Lounsku. Hostem byl Karel Schwarzenberg (na snímku uprostřed), potomek roku, a také obnovená Schwarzenberská granátnická garda, pro niž to byl od roku 1937 první výjezd za hranice Českého Krumlova.

Chmel se pěstuje v okrese na dvou tisících hektarech
Okres Louny (lus) Pozitivní trend vývoje ploch chmelnic v České republice ukázala předběžná zpráva Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělství (ÚKZÚZ). Sklizňová plocha chmelnic se oproti loňsku v letošním roce opět zvýšila, a to o 170 hektarů na celkových 4945 hektarů v celé republice. V okrese Louny bylo vloni evidováno 2 281 hektarů plodných chmelnic.

Bazény napuštěny, koupaliště v sobotu otevírá
Louny (lus) Připraveno na letní sezonu hlásí lounské městské koupaliště. Své brány návštěvníkům otevře tuto sobotu 3. června. Během posledních týdnů v areálu koupaliště pracovali dělníci, aby připravili pro malé i velké návštěvníky co nejlepší podmínky, čeká je také několik novinek. Vstup na koupaliště bude přes turnikety.

Dobroděj na kole vyrazil na pětisetkilometrovou cestu
Louny (lus) Na více než pětisetkilometrovou trasu se vydali tři cyklisté v rámci podpory projektu Slyším tedy čtu. Cílem cyklojízdy je předávat informace o projektu dalším lidem po celé republice. Během pěti dnů Dobroděj na kole ujede 534 kilometrů napříč Českou republikou s cílem za hranicemi na Slovensku.

Šnek, machr i talent roku se volili na Skupické traktoriádě
Skupice (paj) Třetí ročník Skupické traktoriády je již minulostí. Na výborně připravené trati se prohánělo osmnáct traktorů jak domácí výroby, tak továrních Zetorů. Traktoriáda byla zahájena spanilou jízdou obcí, poté ředitelka závodu Líba Smetková seznámila závodníky s tratí a pravidly traktoriády.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video