Upoutávky na Region Podbořanska č. 21, který vychází ve čtvrtek 1. června 2017

Redakce 2017-05-31 12:50:00

  Nejstarší středoevropská rozhledna se po obnově otevřela veřejnosti Krásný Dvůr (až) Slavnostního završení své obnovy se dočkal minulý týden Novo-gotický templ v parku zámku v Krásném Dvoře. Jedná se o vůbec první novogotickou architekturu na českém území a zároveň nejstarší rozhlednu ve střední Evropě. Veřejnosti je stavba s vyhlídkovým ochozem zpřístupněna od 27. května. Obnova byla podpořena z Finančního mechanismu Evropského hospodářského prostoru, celkově náklady přesáhly částku 20 milionů korun.    

Koupaliště otevírá
Podbořany (až) Už tento čtvrtek otevírá své brány koupaliště v Podbořanech. Tradičně tam spustí sezonu 1. června, také letos plánují letní kino. Ceny zůstávají stejné jako v letech minulých, dospělý za celý den zaplatí 50, dítě 25 korun. „Koupaliště bude tradičně prvního června otevřeno, máme nové hrací prvky na přilehlém dětském hřišti, rekonstruovali jsme dětský bazén, ten se otevře za několik dní, maximálně 10. června již bude v provozu," potvrdil provozovatel Petr Ulke. Koupaliště bude otevřeno od 10 do 20 hodin, v horkém slunečném počasí i déle. V provozu bude také občerstvení. „Určitě bude na koupališti opět letní kino, promítání se minulé roky osvědčilo,“ dodal P. Ulke.

avon-pochod-proti-rakovine-prsu-nahled Ženy z Podbořan pochodují za zdravá prsa, zvou na pochod proti rakovině prsu
Podbořany, Praha (až) Již podruhé se vydají letos do Prahy na Avon pochod proti rakovině prsu ženy z Podbořan – Miluše Bínová, Dana Týmrová, Petra Vyskočilová a další. „Nic neřešte a pojďte s námi také!“ vyzývají ženy, které pro tento účel mají objednaný celý autobus a doufají, že ho podbořanští účastníci pochodu zaplní. 17. ročník Avon Pochodu odstartuje v Praze 10. června v pravé poledne.

Škola se aktivně účastní oslav programu Erasmus+
Podbořany (ep) V letošním roce slaví 30. výročí existence program Erasmus, díky kterému se každoročně podívá do zahraničí a absolvuje tam svoji odbornou pracovní stáž velké množství studentů nejen vysokých, ale také středních odborných škol. V rámci evropských oslav tohoto výročí se na pražské Kampě konala 18. května akce s názvem „Můj Erasmus“, která byla zaměřena především na propagaci tohoto mezinárodního programu.

Odpoledne s kynology
V sobotu měli ve Vroutku po roce zábavné odpoledne na kynologickém cvičišti. K vidění byl výcvik psů, zvláště obrana a poslušnost. Pro děti byly připraveny soutěže. K poslechu hrála country kapela Trosečníci. O ukázku výcviku psů a o zábavu se organizačně postarali členové vrouteckého kynologického kroužku vedeného Jindřichem Wiedem.

veletrh1-nahled Veletrh škol a volného času – podbořanská část za námi, lubenecká před námi
Podbořany – Spoustu korzujících, pozorujících, prezentujících, tvořících i hrajících si dětí a dospěláků, ale i hospodářská zvířátka či hasičskou techniku – to vše mohl minulý pátek a sobotu 26. a 27. května v prostorách Meditační zahrady v Podbořanech a v přilehlých areálech obou podbořanských základních škol zahlédnout náhodný kolemjdoucí.
Co že se to dělo? Probíhala tam první část Veletrhu škol a volného času, který v rámci projektu „Místní akční plán vzdělávání pro obec s rozšířenou působností Podbořany“ organizoval realizátor projektu obecně prospěšná společnost MAS Vladař a jeho partnerská organizace spolek OKAP Podbořany.

Naučnou stezku spolu s žáky otevřeli senátorka, starosta i ředitel
Kryry (až) Tři nové stromky rostou od začátku května na bylinkové a ovocné zahradě základní školy v Kryrech. Kdouloň, jejíž plody krásně voní a za dob našich babiček se vkládaly mezi prádlo, mišpule, jež má léčivé účinky, a klokočí, jež má údajně čarovnou moc. Zasadili je na školní zahradě vzácní hosté – ředitel firmy Logit Martin Chlup, starostka Žatce, senátorka Zdeňka Hamousová a starosta Kryr Miroslav Brda. Stalo se tak u příležitosti otevření školní naučné stezky v rámci celoročního projektu Cesta městem. Školní naučná stezka má jedenáct panelů a na jejím zřízení se kromě Základní školy Kryry podílel Fond Logit spolu s Ústeckou komunitní nadací a město Kryry.

S dětskými dny se roztrhl pytel
Podbořansko (až) Dětský den pro předškoláky všech mateřských škol ve městě se koná ve čtvrtek 1. června v areálu Domova pro seniory v Podbořanech. „Začínáme v 9.30 a budeme tady mít i loutkové divadlo z PL Petrohrad. Pohádkové představení začne okolo 10.30 hodin. S pořádáním akce nám přijdou pomoci studenti GSOŠ Podbořany,“ informuje ředitelka domova Marie Henlínová.
Dětský den v Nepomyšli se uskuteční v sobotu 3. června na tamním fotbalovém hřišti. „Začíná ve 14.30 hodin a určitě bude i pěna, podle počasí, které vypadá slibně,” zve velitel SDH Nepomyšl  Vladimír Vázler. Dětský den v pohádce připravuje tamní Červený kříž ve spolupráci právě s dobrovolnými hasiči, TJ Sokol, rybáři, koňským dvorcem Chmelištná a úřadem městyse. Budou soutěže, malování na obličej, ukázky výcviku psů, svezení se na koni, hasičské auto a od 17 hodin bude hrát k poslechu a tanci hlavně pro odrostlé děti kapela Sprint.
Očihov zve v sobotu 3. června od 14 hodin do parku na odpoledne plné her ke Dni dětí – o zahnání žízni malých i velkých a něco dobrého na zub bude postaráno, po skončení her bude následovat posezení a možná i hry dospělých. Zve obec Očihov a dobrovolní hasiči.
Vroutek, fotbalové hřiště – i tam v sobotu ve 14 hodin začíná Dětský den – stezka kouzelným lesem plná soutěží, klauniáda, ukázka policejního a sanitního vozu.

V Očihově si zachytalo 32 rybářů
Očihov (až) Dvaatřicet rybářů se zúčastnilo předminulou sobotu 20. května rybářských závodů, které pořádal ČRS MO Podbořany na revíru Blšanka 2B – očihovském rybníku. Počasí vcelku přálo, přes tři desítky soutěžících rybářů si akci užily a odnesly si i hodnotné ceny. „Místní organizace Podbořany Českého rybářského svazu děkuje tímto společnosti SVS se sídlem v Teplicích za poskytnutý peněžní dar na ceny pro soutěžící rybáře. Děkujeme všem závodníkům za účast a těšíme se na další ročník,“ uvedl předseda podbořanských rybářů Bohuslav Hanus.

Po Noci kostelů hurá na kola
Vroutek (až) Okrašlovací spolek Budíček přichystal na druhý červnový víkend do vrouteckého kostela sv. Jana Křtitele zajímavý program. Páteční Noc kostelů odstartuje v 18 hodin loutkovou pohádkou Dřevěný vojáček a jeho přátelé pro malé i velké diváky v podání Divadla Jitřenka. V 19:30 zazpívá smíšený sbor Rosa Coeli, ověnčený cenami u nás i v zahraničí. Vrcholem páteční Noci kostelů bude fantastická ohňová show v podání jesenického gotického Ordálu.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video