Upoutávky na Lounský press č. 22, který vychází ve středu 7. června 2017

Redakce 2017-06-06 11:42:00

  Požár makety města uzavřel Den záchranářů Louny (lus) Požárem města Louny, tedy jeho papírové makety, byl ukončen devátý ročník Dne záchranářů v Lounech. Požár vypukl v pět hodin odpoledne, o jeho uhašení se postarali hasiči z Černčic, kteří k zásahu doběhli s historickou koňskou stříkačkou v dobových uniformách.        

Za třídění odpadu obce převzaly skleněné popelnice
Ústí nad Labem, Lounsko (lus) Město Louny a obce Ročov a Libčeves uspěly v soutěži Skleněná popelnice 2016. Ocenění předávali zástupci Ústeckého kraje a společnosti EKO-KOM na zámečku Větruše. Rozdělením měst a obcí i podle počtu obyvatel se oproti loňskému ročníku počet vítězů zdvojnásobil.

0babis-postoloprty-nahled Poslanec Babiš navštívil Postoloprty
Postoloprty (lus) Po necelém roce zavítal do Postoloprt poslanec Andrej Babiš. Spolu se starostou Zdeňkem Pištorou a radními Václavem Iblem a Pavlem Růžičkou navštívil nejprve tamní základní školu, kde si prohlédl tělocvičnu, hřiště i některé učebny, promluvil s žáky, kteří se chystali na začátek vyučování. Na náměstí se A. Babiš v doprovodu zástupců Postoloprt vydal pěšky.

 

0novak-nahled Pamětní deska připomene rodáka a fotbalistu Nováka
Louny (lus) Pamětní deska připomene stříbrného fotbalistu z mistrovství světa a lounského rodáka Ladislava Nováka (na snímku). Její slavnostní odhalení se uskuteční v sobotu 17. června od 12 hodin na Mírovém náměstí v Lounech.

Žlutí zůstávají
Ústecký kraj (lus) Vítězem nově vypsané zakázky na leteckou záchrannou službu v Ústeckém kraji je společnost DSA. Její žluté vrtulníky budou i nadále startovat z Ústí nad Labem až do konce roku 2020.

0mimoni-zamek-nahled Oslava dne dětí na zámku
Jimlín (lus) Oslavu dne dětí uspořádal v neděli zámek Nový Hrad v Jimlíně. Na stovky dětí s rodiči čekal na nádvořích pestrý program i nabídka prohlídky zámeckých expozic. Vystoupení účinkujících na pódiu strhlo pozornost dětí všech věkových skupin, velký úspěch měli hlavně Mimoni, kteří návštěvníky i za prudkého deště, který se nad zámkem kolem poledne spustil, bavili.

 

0muzeujni-noc-nahled Muzejní noc připomněla ničivý požár
Louny (lus) Pětisté výročí od ničivého požáru města Louny připomněla v pátek Muzejní noc. Požár před pěti sty lety, který Louny zcela zničil, se podle historiků stal pro město symbolickým i ekonomickým mezníkem. Po něm nastala éra rozkvětu a z původně provinčního místa se stalo jedno z deseti nejbohatších měst v zemi.

 

Selské slavnosti slibují zdravé jídlo i zábavu
Židovice (goš) Možnost poznat zábavnou a hravou formou život na farmě, prohlédnout si zvířata na ní chovaná, zemědělskou techniku a ochutnat i přinést si domů produkty místních farmářů budou mít rodiny s dětmi, ale i široká veřejnost, také v letošním roce. A to díky čtvrtému ročníku Selských slavností, během kterého se opět otevřou brány farem členů Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ ČR).

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video