Upoutávky na Region Podbořanska č. 24, který vychází ve čtvrtek 22. června 2017

Redakce 2017-06-21 14:01:00

Problém s bezdomovci v centru města vyvolal další debatu Podbořany (až) Co s bezdomovci a alkoholiky v centru města? Článek o lidech na okraji společnosti, různě se povalujících a poflakujících v Podbořanech, zejména na autobusové zastávce, který jsme publikovali před týdnem, vzbudil ohlasy čtenářů. David Šebesta ze spolku Budíček a dalších občanských iniciativ reagoval s názorem, že město by nemělo uplatňovat jen represe, například vyhazovat bezdomovce ze zastávek, ale přistoupit k problému šířeji, aby se problémy řešily už v zárodku, nebo formou prevence.

Výstava lubeneckých umělců
Praha, Lubenec (až) Na 160 hostů, mezi nimiž nechyběla jaderná fyzička Dana Drábová a také 50 obyvatel Lubence, přilákala v květnu vernisáž výstavy obrazů Kristiny Folprechtové a vitráží Jitky a Richarda Kantových Z ateliéru U tří oříšků v pražské galerii PRE. Galerie se nachází v budově B Pražské energetiky, Na Hroudě 4, Praha 10. Výstava potrvá už jen do 29. června. Otevřeno je ve všední dny od 12 do 18 hodin. Navštivte!

fk-vroutek-nahledFotbalisté Vroutku postupují do 1. A. třídy!
Vroutek (až) Fotbalisté Vroutku vyhráli svou skupinu krajské 1. B třídy a postoupili do 1. A třídy, kde se budou od podzimu utkávat i s Tatranem Podbořany. Blahopřejeme k pěknému sportovnímu úspěchu! Vroutečtí v posledním utkání sezony porazili tým Strupčic 4:1. Na snímku po tomto zápase už mají oblečená vítězná trička a těší se z poháru (drží ho Roman Pelikán, trenér týmu Libor Klíč stojí pátý zleva v horní řadě). Více o fotbalovém víkendu na Podbořansku čtěte v Regionu Podbořanska na straně 8. Fotogalerii najdete zde.

igor-trio-slavnosti-nahledPodbořanské letní slavnosti opět lákaly
Podbořany (až) Ve městě se o víkendu konaly dvoudenní Podbořanské letní slavnosti. Letos na centrálním Masarykově náměstí už od pátku 16. června odpoledne a v sobotu 17. června od poledního do pozdních nočních hodin vystoupili country skupina Makovec, tvrdší a rockovější Full Time, Schlak, Hand Grenade, Cocotte Minute, Big band Zdeňka Tölga, Roxette Tribute, zpěváci Pavel Calta, Míša Nosková, Petra Janů, kapela Laura a její tygři, Trocha klidu. To vše s moderátory Karlem Fialou a Lukášem Budai. Navíc po celou dobu se na náměstí hrál tradiční turnaj v plážovém volejbale.
Speciální zážitek pro hudební fajnšmekry přichystala v rámci slavností umělecká agentura Čajka, která uspořádala v pátek večer v kostele Božího Spasitele v Podbořanech koncert latinsko-americké hudby.

Otevírá se věznice pro ženy
Drahonice (až) Věznice v Drahonicích se má znovu otevřít hned na začátku července. Podle nynějších předpokladů vězeňské služby by to mohlo být v nejbližších dnech. „Věznice v Drahonicích se bude otevírat začátkem července, 3. 7. budou do areálu pozváni i novináři, na místě pak dostanou všechny informace,“ uvedla na dotaz Regionu Petra Kučerová, tisková mluvčí Vězeňské služby ČR.

am-nahledAdéla Molnárová je ve finále Dívky Talent
Plzeň, Podbořany (až) Patnáctiletá Adéla Molnárová, žákyně ZŠ Husova v Podbořanech, která v září nastoupí na gymnázium, si vybojovala postup do závěrečného finále soutěže Dívka Talent. Semifinále proběhlo 11. června v Plzni a soutěžilo v něm 27 dívek z různých míst ČR. Čekaly na ně čtyři disciplíny a bedlivé oči poroty, která nakonec vybrala dvanáct finalistek. Adéla předtím vyhrála oblastní kolo této soutěže v Žatci. Postoupila i další dívka za oblast Žatec – Barbora Kalbáčová z Mostu. Velký finálový galavečer bude opět v Plzni, a to 30. září.

Příměstské tábory se rozjíždějí
Podbořany, Kryry (až) Příměstské tábory pro děti plánují rodinná centra v Podbořanech i například v Kryrech. Kryrské volnočasové centrum Bertík nabízí několik možných termínů podle zájmu tamních rodičů. „Ještě chvíli čekáme na vyjádření veřejnosti, ale zatím to vypadá na termín 14. – 18. srpna,“ řekla Ludmila Motlová z Bertíka.

Zažijte jedinečný Svatojánský večer
Krásný Dvůr (až) Svatojánský večer se koná 24. června od 18 hodin na zámku v Krásném Dvoře. Zahájí ho koncert pětičlenného skvělého Bonus Orchestru.

Nejmladší rybář: šestiletý Daniel
Podbořany, Nepomyšl (až) Sedmnáct soutěžících se pustilo zrána v sobotu 10. června do rybářských závodů dětí na rybníku v Nepomyšli. Počasí přálo a ze strany pořadatelů z místní organizace Českého rybářského svazu v Podbořanech, Josefa Veverky a Josefa Bindra, byly závody dobře připravené a měly hladký průběh. Po jejich skončení proběhlo vyhodnocení, které dopadlo takto: 1. Daniel Kuthan 378 bodů, 2. Josef Vojíř 231 bodů, 3. Jan Schatra 198 bodů, 4. Pavlína Kuthanová 193 bodů a 5. Augustýn Chodura 152 bodů. Nejmladším účastníkem rybářských závodů dětí se stal šestiletý Daniel Dorn. Dále pořadatelé vyhodnotili rybáře s největším úlovkem, jimž se stal Josef Vojíř, který ulovil štiku obecnou v délce 50 cm, a Tobiáš Křížek s uloveným kaprem obecným v délce 50 cm. „Pořadatelům patří poděkování za organizaci závodů a děkujeme městskému úřadu v Podbořanech za finanční dar na ceny pro soutěžící,“ řekl Bohuslav Hanus, předseda ČRS MO Podbořany.

Herna opět v září
Podbořany (až) V 1. České společnosti na Barborce probíhá nábor do dětské skupiny Chůvička na školní rok 2017/2018. „Máme ještě čtyři volná místa. Přes léto nadále fungují občanská poradna, Chůvička i půjčovna kostýmů. Do konce prázdnin je ovšem zrušena odpolední úterní hernička uvnitř budovy. Od září budeme mít nový dopolední i odpolední rozvrh,“ informuje ředitelka První České Zuzana Bechyňová Jiranová.

devataci-nahledTřída hvězd
Podbořany (až) Tady je máme, „reprezentační vzorek“ třídy hvězd – deváťáků ze ZŠ T. G. Masaryka v Podbořanech, kteří si jako vzpomínku na základku pořídili tyto originální mikiny. Na snímku jsou se svou třídní učitelkou Jitkou Gročovou a jelikož k mládí patří roztržitost, někteří si mikiny zapomněli a tak se nefotili. Celkem jich je devatenáct, se školou se krásně loučili ve středu školní akademií a ve čtvrtek 22. června je čeká olympijský den. Foto: V. Peterková

Na zahradě školky přibyly nové herní prvky
Blatno – Každý rok u nás ve školce tradičně slavíme Den dětí s vílou Mateřinkou. Děti ji už dobře znají, vědí, že jim pokaždé vymyslí nějaké úkoly a na zahradě schová poklad. Tentokrát ale překvapení pro děti bylo obrovské. Zatímco ty měly ve školce připravený program včetně malování na obličej, které zajišťovala jedna z maminek našich dětí, Lucie Bejlková, na zahradě se potají montovaly dva nové zahradní herní prvky. Pružinové houpadlo koník a průlezka pejsek. Na ně jsme získali finanční podporu ve výši 20 000 korun z prostředků Fondu Logit administrovaného Ústeckou komunitní nadací.

Děti se v družině nenudí
Podbořany (až) Ve školní družině školy T. G. Masaryka Podbořany se žáci nenudí. Den dětí oslavili na začátku června na zahradě. Jako sponzorský dar družina získala k zapůjčení skákací hrad, který paní vychovatelky doplnily soutěžemi dvojic v hodu na cíl. Všichni zúčastnění se báječně bavili.

Tatran Podbořany uzavřel jaro sedmi brankami, nejlepší tým Podbořanska skončil v 1. A třídě pátý
Obrnice (až) Tatran Podbořany, který se po podzimním rozpadu mužstva v Blšanech stal nejsilnějším fotbalovým týmem z Podbořanska, skončil v tabulce krajské 1. A třídy na pátém místě. Ve 26 odehraných utkáních dokázal patnáctkrát zvítězit a naopak od soupeřů utrpěl jedenáct porážek.
V posledním utkání sezony fotbalisté Tatranu nastoupili na hřišti Obrnic, které jsou předposlední. Podbořanští hráli v pohodě a soupeři nastříleli sedm gólů. O své výhře rozhodli už v prvním poločase, po němž platil stav 4:1 pro Podbořany.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video