Lounská firma Seko myslí s nastávajícím létem i na turisty poté, co trhá v Pelhřimově rekordy

Redakce 2017-06-27 14:25:00

Louny (pi) Druhý víkend v červnu proběhl v Pelhřimově 27. ročník multikulturního festivalu rekordů a kuriozit – největší akce svého druhu na evropském kontinentě. Pořadatelem tohoto známého festivalu je Agentura Dobrý den, která mimo jiné vydává i Českou knihu rekordů. Celý festival moderoval Luboš Rataj. Uděleno bylo třináct výročních rekordmanských cen.

seko2-nahled Mezi oceněnými nemohla chybět ani lounská firma SEKO Aerospace – generální ředitel Vlastimil Sedláček zde představil největší železný model jízdního kola v České republice, který má výšku 13,6 m a délku 27,4 m. Model o hmotnosti asi tři tuny byl vyroben v průběhu čtyř měsíců třemi zaměstnanci společnosti. Za tuto kuriozitu převzal pan Sedláček cenu v kategorii „Reklamní rekord“ a obdržel certifikát rekordmana roku. Firma SEKO bude se svým modelem kola též zapsána do České knihy rekordů.
Po získání ocenění za tento rekord se Vlastimilu Sedláčkovi zrodila v hlavě myšlenka, že u své firmy vybuduje pro město Louny a jeho turisty poutní místo. Turisté se tak mohou těšit z nového zastřešeného posezení ze dřeva, kde si při obdivování a fotografování obřího kola mohou odpočinout, posedět s přáteli a zároveň se na informační ceduli dočíst něco o Lounech, o firmě Seko Aerospace a o místní lounské kuriozitě – obrovském jízdním kole. Hned vedle fabriky sídlí i rodinný minipivovar Zichovec, kde se turisté mohou v teplých letních dnech osvěžit ochutnávkou zdejších piv, což na atraktivitě tohoto už tak zajímavého místa rozhodně neubírá.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video