Oslavili svátek společným bubnováním i tenisem

Redakce 2017-06-11 00:13:00

Měcholupy (hg) Ve středu 31. května 2017 žáci měcholupské základní školy, společně s dětmi MŠ a školy logopedické, oslavili svůj svátek venku na školním hřišti. Starší žáci připravili pro své mladší kamarády spousty her, soutěží a atrakcí. Po splnění zajímavých úkolů na jednotlivých stanovištích dostaly děti sladké odměny. Ani dospělí nepřišli zkrátka, neboť byl pro ně připraven tenisový turnaj Měcholupy open 2017, který probíhal současně s tenisovým turnajem žáků. Program byl doprovázen hudbou, která dodala akci ten správný ráz. Uskutečnilo se skupinové bubnování DrumCircle s jedním z našich nejznámějších bubeníků a perkusionistů Tokhim. Tento umělec dokázal během jedné hodiny spojit kolem 250 dětí, jejichž hra na bubny a boomwhackery se propojila v jedno velké ozvučené hudební těleso. Skupinové bubnování neboli metoda DrumCircle je jednou z nejstarších forem rozvoje týmové spolupráce. Vše vzniklo už v době Mezopotámie, kdy jednotlivé kmeny společně bubnovaly při nejdůležitějších oslavách, rozhodnutích a událostech. U takových setkání bubny sloužily pro koncentraci, pozornost, k souhře a společnému zážitku – tím se rozvíjela schopnost naslouchat, stmelit kolektiv, uvolnit napětí, vzájemně se podporovat a věřit ostatním. Ta chvíle s sebou nesla pocit sounáležitosti, každé dítě v tu chvíli bylo důležité jako součástka hudebního nástroje. Tokhi nadchnul žáky 1. i 2. stupně školy nejen svým umem bubeníka, ale také bezprostřední, milou povahou.

V desátém ročníku tenisového turnaje ve čtyřhře „O putovní pohár ředitele školy ZŠ Měcholupy“ – Měcholupy open 2017 se zúčastnilo 24 hráčů (hráček), kteří předváděli celkem slušné výkony.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video