Upoutávky na Lounský press č. 23, který vychází ve středu 14. června 2017

Redakce 2017-06-14 09:15:00

  Budoucí dálnice čeká na nový posudek Louny (lus) Na budoucí dálnici D7 u Loun se znovu posuzuje, jaký vliv bude mít komunikace vedoucí z Prahy na Chomutov vliv na okolní přírodu. Řeč je konkrétně o šestikilometrovém obchvatu města Louny, který čeká rozšíření ze současných dvou na čtyři pruhy. Jedná se o studii EIA, která stanoví vliv na životní prostředí, stavba dálnice se může zdržet.  

Meteorologové varují před nebezpečím vzniku požárů
Ústecký kraj (lus) Do odvolání platí v Ústeckém kraji nebezpečí požárů. To v pondělí v 10.30hodin vyhlásili meteorologové vzhledem k relativně suchému období a vyšším odpoledním teplotám, díky čemuž se zvyšuje na některých místech Ústeckého kraje nebezpečí vzniku požárů na stupeň číslo 4, tedy vysoké riziko.

slavnosti-zidovice-nahled Selské slavnosti v Židovicích
Židovice (lus) Stovky návštěvníků proudily po celou neděli statkem v Židovicích. Přilákaly je tam Selské slavnosti, které nabídly pestrou škálu regionálních zemědělských a potravinářských produktů. Pro děti bylo připraveno několik workshopů a gastro her ve stylu školy chutě – jíme a poznáváme všemi smysly.

Bazén v Postoloprtech zavírá
Postoloprty (lus) Bazén v Postoloprtech má tento týden otevřeno naposledy. Možnost zaplavat si mají zájemci už jen do neděle 18. června. Poté bude následovat tradiční letní odstávka plavecké haly.

Zlato v trojboji putuje do Loun
Louny, Žatec (lus) Sedm škol z okresu Louny se zúčastnilo závodů atletického trojboje. Klání pro žáky prvního stupně se uskutečnilo minulou středu na stadionu Mládí v Žatci. Vítězství z okresního kola si odvezli žáci Základní školy Prokopa Holého Louny, kteří svým soupeřům z dalších šesti škol utekli o více než tři sta bodů.

Kouzlo světla rozzáří v červenci Louny
Louny (ms) Druhý ročník festivalu Kouzlo světla se uskuteční v pátek 14. července. Se světlem budou kouzlit přední umělci audiovizuálního umění. Letošní novinkou je videomapping, projekce bude mít v Lounech premiéru.

Jezdí i se zákazem řízení, hrozí jim tři roky vězení
Lounsko (lus) Hned dva výtečníky se zákazem řízení zastavili v minulém lounští dopravní policisté. Oběma hrozí až tři roky vězení. Prvním hříšníkem byl sedmatřicetiletý muž, kterého hlídka zastavila na cestě z Loun do Břvan v brzkých ranních hodinách ještě ve městě Louny hlídka.

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video