Postoloprtské mažoretky získaly dvojnásobné zlato na Mistrovství Čech!

Redakce 2017-06-18 00:41:00

O víkendu 3. – 4. 6. 2017 ve Strakonicích porovnaly své síly nejlepší mažoretkové skupiny z Čech, aby zde bojovaly o postupy na Mistrovství ČR v rámci Národního šampionátu NBTA. Na zemské finále postoupily všechny tři skupiny tvořící soubor Postoloprtských mažoretek ve věkových kategoriích děti mladší, děti starší a Senior.

Dívky vyjely v sobotu z Postoloprt brzy ráno, aby po obědě zvládly zahájení soutěže a její první část – pochodové defilé. Při defilé mažoretky provádí své sestavy v pohybu a zároveň nesmí omezit nebo zastavit dechovou kapelu, která jde za nimi.
Druhý den probíhal ve strakonickém letním kině, kde mažoretkové soubory představily své choreografie v podobě pódiových formací. Postoloprtské mažoretky soutěžily s choreografickými skladbami Ding dong (dětí mladší), Kocour v botách (děti starší) a Mascara (senior).
Poté, co odvystupovaly všechny věkové kategorie, přišlo na řadu vyhlašování výsledků…
Postoloprtské mažoretky ve všech třech věkových skupinách vybojovaly postup do finálového kola soutěže, tj. Mistrovství České republiky kde se potkají s nejlepšími skupinami jak z Čech tak i Moravy. Děti mladší se umístily na skvělém 4. místě a u svých starších kolegyň si tak vykoledovaly přezdívku „Brambůrky“.  V kategorii dětí starších postoloprtské dívky zvítězily a na republiku tedy postupují z 1. místa jako Mistři Čech. Stejně úspěšná byla i skupina v seniorské kategorii, která se rovněž stala Mistrem Čech.
V nejbližších dnech čeká Postoloprtské mažoretky ještě několik perných hodin v tělocvičně, než opět vyjedou reprezentovat své město na Mistrovství ČR, které se koná v Poděbradech o víkendu 17. – 18. 6. Zde bude jejich cílem získat co nejlepší umístění mezi nejlepšími mažoretkovými soubory z Čech i Moravy. Držíme palce!

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video