Že je snídaně důležitá, to už jste určitě slyšeli. Snídaně je první jídlo dne a mělo by obsahovat všechny základní živiny a být vyvážené. To ovšem znamená, že káva s mlékem k snídani nestačí. Co takhle přidat si ke kávě ještě Jogurtovo-mrkvové lívanečky? Použijeme do nich jemně mletou pohankovou mouku. Dá se koupit v prodejnách zdravé výživy, ale jestli ji zrovna nemáte, použijte např. špaldovou mouku.
Tady je na ně recept. Budete potřebovat: 2 vejce, 4 lžíce jogurtu – 2 do těsta a 2 na ozdobu, 2 lžíce pohankové mouky, mrkev asi 50 g, sůl, máslo na potření pánve, skořice, čerstvé ovoce.
Postup je velice jednoduchý. Vejce rozklepněte do misky, přidejte jemně nastrouhanou mrkev, 2 lžíce jogurtu, špetku soli a dobře rozmíchejte. Pak přidejte přibližně 2 lžíce jemně mleté pohankové mouky a ještě jednou promíchejte. Na rozpálené pánvi nechte rozpustit trochu másla a osmažte lívanečky z obou stran. Podávejte s jogurtem a čerstvým ovocem. Celé lehce posypte skořicí.
Výživová hodnota: 321 kcal, 14 g tuků, 17 g bílkovin, 31 g sacharidů, 3 g vlákniny.
Vlastnosti receptu: Výborná, vyvážená snídaně, množství bílkovin je přímo luxusní a sacharidy mají střední GI. Taková snídaně vám dodá energii na celé dopoledne. A pokud použijete doporučovanou pohankovou mouku, nebude jídlo obsahovat lepek. Mrkev lívanečkům přidá vlákninu a nasládlou chuť. Společně s čerstvým sezónním ovocem to bude vážně moc dobré.
Chcete se poradit jak zhubnout zdravě? Jsem tady pro vás. Využijte svou konzultaci ZDARMA. Objednejte se na telefonu 777 151 594, nebo e-mailem – jarmila.hokrova@seznam.