Upoutávky na Region Podbořanska č. 25, který vychází ve čtvrtek 29. června 2017

Redakce 2017-06-28 09:01:00

Do věznice v pondělí nastoupí novináři Drahonice (až) Věznice v Drahonicích se má znovu otevřít hned na začátku července. Podle nynějších předpokladů vězeňské služby to má být v prvních dnech července. „Věznice v Drahonicích se bude otevírat začátkem července, 3. července budou do areálu pozváni i novináři, na místě pak dostanou všechny informace,“ uvedla na dotaz Regionu Petra Kučerová, tisková mluvčí Vězeňské služby ČR. Budovy věznice prošly podstatnými stavebními úpravami. Opravily se ploty, fasády budov dostaly novou barvu. Změnil se také systém vytápění, místo uhlím bude areál vytápěn kotlem na plyn. Ten bude skladován v zásobníku.

img-6390-nahledNejstarší obyvatel na rozhledně
Nejstarší obyvatel z Brodů Eduard Průša v letošním roce oslavil devadesátiny. Spolu s manželkou Antonií a paní Hildou Sýkorovou z Brodů navštívili jako jedni z prvních opravenou rozhlednu – novogotický templ v Krásném Dvoře.

Tobiášovi gratulovali Doležalová a Zelinka
Podbořany, Praha (až) Tobiáš Křížek, nadaný malý výtvarník, žák 3. A ZŠ Podbořany Husova 276 zvítězil ve výtvarné soutěži Pohádkové čarování s Kuliferdou v kategorii jednotlivců mladšího školního věku, vyhlášené Nakladatelstvím Dr. Josef Raabe. K vítězství Tobíkovi poblahopřála jeho učitelka Dana Zischková a celá třída.

Město možná koupí kuželnu, zatím není nic rozhodnuto, jednat se bude v srpnu
Podbořany (až) Podbořanští kuželkáři vyvolali na jaře jednání s vedením města s prosbou o vyřešení problémů s tamní kuželnou. Současný majitel kuželny nabídl hlavní budovu v areálu Tatranu k prodeji a kuželkáři chtějí mít jistotu, že budou mít v budoucnu kde hrát. Nabídka ke koupi budovy, pozemků, kuchyně a zařízení kuželny zní na šest milionů korun.

Školní jídelna v Černčicích postoupila do finále soutěže
Petrohrad, Černčice (až) Jídelna Základní a mateřské školy v Petrohradě – Černčicích postoupila do celostátního finále soutěže o nejlepší školní oběd. Finálového kola se 24. srpna v Praze zúčastní deset nejlepších jídelen z celé České republiky, mezi nimiž je i školní jídelna ZŠ a MŠ Petrohrad.
Tématem nynějšího 8. ročníku je Zdraví na talíři, které chutná všem.

apl-nahledPomozte s exponáty pro muzeum
Podbořany (až) Město Podbořany prostřednictvím městského Muzea Podbořany připravuje v Hlubanské tvrzi expozici těžby kaolinu na Podbořansku. „Touto cestou bychom chtěli požádat všechny, kdo mají doma nějaké předměty týkající se těžby kaolinu, a chtěli je darovat nebo zapůjčit do expozice, ať se ozvou na telefonní číslo 773 979 972 nebo kultura@podborany.net, případně osobně na adrese Kulturní dům, Masarykovo nám. 922 Podbořany,“ obrací se s prosbou na veřejnost vedoucí podbořanského muzea Martin Cyprian.

Tanečníci bilancovali
Taneční klub Power of Dance slavnostně ukončil sezónu minulý týden v tělocvičně v Blšanech. Tanečníci a jejich rodiče se dozvěděli informace o průběhu další nové taneční sezóny, která začne hned v září. Nejbližší společnou akcí bude příměstské soustředění, jež proběhne v Podbořanech ve dnech 31. července – 4. srpna. „Poděkování patří sponzorům tanečního klubu a všem tanečníkům a jejich rodičům, kteří pomáhají s tréninky, vystoupeními, soustředěními,“ říká trenérka Alena Půtová, která předala certifikáty za skvělé taneční výkony v klubu během celého roku všem tanečníkům.

Lavička pro starší cestující
U autobusové zastávky Žatecká v Dukelské ulici v Podbořanech v minulých dnech přibyla ještě jedna lavička. Jak informuje odbor městského úřadu, jde o další službu města občanům, v tomto případě pro starší lidi. „Ti někdy nestihli při příjezdu autobusu rychle reagovat a přesunout se od několik metrů vzdáleného místa k sezení k nástupišti, zvlášť při zhoršeném počasí. Teď se jim nastupování výrazně zjednoduší,“ uvedl Erich Knoblauch, vedoucí odboru místního hospodářství a služeb podbořanské radnice.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video