Město plánuje modernizaci fotbalového stadionu

Redakce 2017-06-28 09:33:00

Louny – Přibližně čtyři roky se v Lounech připravuje projekt na modernizaci městského fotbalového stadionu. Realizace projektu je obtížná, neboť fotbalový stadion leží v zátopovém území řeky Ohře. Ač bylo složité některá povolení získat, podařilo se.

Vše je připraveno, projekty a povolení, lounští radní na svém posledním zasedání schválili podání žádosti o dotaci na ministerstvo školství, které před několika dny na podobné projekty vypsalo vhodný program. O podání žádosti zastupitelé rozhodli většinou, pro bylo osmnáct z dvaceti přítomných. Jestli město dotaci obdrží, by mělo být jasné během letních měsíců. Budeli žádosti vyhověno a město získá finanční prostředky od státu, mohlo by se začít stavět už začátkem příštího roku.
Na tom, že fotbalový stadion rekonstrukci a modernizaci potřebuje, se shodují zástupci města, fotbalového klubu i fanouškové. „Jsme nadšení. Je to super, doufáme, že to vyjde. Těšíme se na moderní zázemí,“ řekl Pavel Domecký, předseda lounských fotbalistů. A s ním i další nadšenci do fotbalu v Lounech a fandové.
Na podzim se v Lounech bude po roce hrát divizní soutěž. I ta by si lepší podmínky zasloužila. „Věříme, že uspějeme, že dotaci dostaneme. Podmínky splňujeme, vše máme připraveno. Stadion už rekonstrukci potřebuje, chátrá a zasloužil by si to,“ uvedl Radovan Šabata, starosta Loun. Hlavní budova byla postavena v třicátých letech minulého století. Kompletní rekonstrukce tribuny a zázemí lounského fotbalového stadionu by měla přijít na 29 milionů korun. Z dotace, pokud bude město úspěšné, může do městské kasy přijít až 60 procent, zhruba 17,4 milionu. „Chceme stadion zmodernizovat, pozvednout prostředí pro sportovce i fanoušky. Aby byl na úrovní 21. století. Fotbalisté si to zaslouží, dobře re-prezentují město, starají se o mládež,“ dodal starosta.
Získat některá povolení k rekonstrukci nebylo jednoduché. Radnice musela dát do pořádku i některé věci z minulosti, navíc musí projekt splňovat jednu podmínku – tribuna a zázemí nesmí být větší, než původní a musí být zachován současný půdorys. Výsledkem rekonstrukce bude moderní prostředí a zázemí pro fotbalisty i zrekonstruovaná tribuna. Vyřešit by se mělo také odkanalizování areálu a zřízení čistírny odpadních vod. Některá stavení v areálu budou zbourána a nahrazena novými, někde zůstanou jen obvodové zdi. Vyrůst má ale prakticky nový komplex budov. Současnou dřevěnou stařičkou tribunu pro diváky má nahradit nová konstrukce, bude delší, fanoušci tak dostanou více prostoru. Tribuna ale zůstane na současném vyvýšeném místě. Nové má být také zázemí pro rozhodčí, občerstvení i fotbalisty, vzniknou čtyři nové šatny.
Otázkou zůstává, pokud stát na modernizaci fotbalového stadionu nepřispěje, jestli ji město zafinancuje? „Uvidíme, to je zatím předčasná otázka. Doufáme, že dotaci dostaneme. Pokud ne, rozhodovali by znovu zastupitelé, museli by uvolnit více peněz přímo z městské pokladny,“ vysvětlil R. Šabata.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video