Upoutávky na Region Podbořanska č. 26, který vychází v úterý 4. července 2017

Redakce 2017-07-04 12:25:00

  Obec vyplatila peníze rodině chlapce, na kterého spadla branka Lubenec (až) Obec Lubenec vyplatila zhruba osm set tisíc korun rodině chlapce, který tragicky zemřel v roce 2011 na tamním fotbalovém hřišti. O vyplacení peněžní částky rozhodl Krajský soud v Ústí nad Labem, který nařídil obci a Spartaku Lubenec zaplatit dohromady odškodné a náklady soudního řízení v uvedené výši.

Dana Šašková pedagogem roku
Obec Lubenec každoročně uděluje některému z pedagogických pracovníků mateřské či základní školy čestný titul: Pedagog roku. Nejde ani tak o ocenění čistě pedagogické, spíše titul získává osoba, která v daném roce udělala hodně pro spolupráci škol s obcí.

V Podbořanech přivítali nové občánky
Podbořany (až) Čtrnáct nejmenších občánků města přivítali v sobotu na radnici v Podbořanech. K slavnostnímu vítání bylo pozváno dvacet dětí, šest se jich tedy z různých důvodů nedostavilo. V obřadní síni se sešli příbuzní a přátelé mladých rodin, aby spolu se zástupkyněmi městského úřadu a také dětmi z mateřské školy Bratří Čapků, které zarecitovaly básničky a předaly květiny maminkám, přivítali do života nově narozené děti a strávili s nimi tyto krásné slavnostní chvíle. Rodiče se podepsali do pamětní knihy města a převzali dárky od města i klientek Domova pro seniory v Podbořanech pro své ratolesti.

stech-ve-skole-nahledDeváťáci se loučili se školou, neskrývali slzy dojetí
Podbořansko (až) 30. červen se stal posledním dnem povinné školní docházky pro několik set žáků základních škol v našem regionu. Slavnostní předávání vysvědčení proběhl na školních nádvořích, v obřadních síních radnic nebo ve třídách. Do ZŠ T. G. Masaryka v Podbořanech přijel předat vysvědčení nejmenším i nejstarším žákům ministr školství, mládeže a tělovýchovy Stanislav Štech. Ať už za přítomnosti spousty novinářů a fotoreportérů, anebo v komornějším prostředí, mnozí deváťáci i další přítomní při jejich loučení se základkou, učiteli a malými kamarády jen těžko potlačovali slzy dojetí.

Zavítejte na zámek, templ je otevřen déle
Krásný Dvůr (až) Na prázdniny přichystal zámek Krásný Dvůr pro návštěvníky několik akcí. 7. července se uskuteční koncert Linha Singers, 16. července a 20. srpna proběhnou Pohádková odpoledne pro děti a 26. srpna už tradiční Hradozámecká noc.

V Kryrech vymění vodovod
Kryry (až) Dožilý a poruchový vodovod v Kryrech v Tovární ulici vymění Severočeská vodárenská společnost (SVS). Rekonstrukce úseku v délce zhruba čtyř set metrů začala v minulých dnech.
„Jde o hlavní přítok pitné vody do města, vodovod byl uveden do provozu v roce 1970. Nyní je dožilý a poruchový, navíc z nevyhovujícího materiálu, proto SVS rozhodla o jeho výměně. V souběhu ve vzdálenosti tři až čtyři metry od vodovodu vedená kanalizace z roku 1990 je v dobrém stavu a výměnu nevyžaduje," sdělil Jiří Hladík, mluvčí SVS.

Svatojánský večer
Akci naplánovanou na nejdelší večer v roce zahájil v sobotu 24. června svým koncertem na nádvoří zámku v Krásném Dvoře Bonus Orchestr. Pro posluchače byl připraven výběr populárních a swingových melodií. Poté se program přesunul do zámeckého parku, kde byla pro návštěvníky přichystána u Panova templu, Glorietu, obelisku a Lusthausu krátká divadelní představení. Během nich se návštěvníci seznámili s některými členy rodu Czerninů, kteří se zapsali do historie Krásného Dvora, a také s příbuznými a zaměstnanci. Od 18 do 22 hodin byl mimořádně otevřen Novogotický templ, který v nedávné době prošel náročnou rekonstrukcí. Díky příznivému počasí se lidé mohli podívat i na vyhlídku. Ti, kteří vydrželi do setmění, měli možnost obdivovat osvětlení templu.

Oddíl kopané TJ Nepomyšl slaví 70. výročí založení kopané v obci
Oslavy se chystají již tuto sobotu 8. července od 13 hodin na fotbalovém hřišti v Nepomyšli. Na návštěvníky, fanoušky čekají fotbalová utkání dospělých a starých gard a bohatý kulturní program. Pro děti je připraven skákací hrad a další atrakce, vystoupení Šou bab a malých dětí. Od 20 hodin se rozjede taneční zábava a na závěr ohňostroj. Během oslav nebude chybět občerstvení. „Zveme všechny na fotbalové oslavy!” zní pozvánka J. Kříže, předsedy TJ Nepomyšl.

Školku čekají opravy
Oprava radiátorů, nákup nových židlí a dobudování oplocení hřiště čeká v nejbližší době mateřskou školu v Lubenci. Částka 21 tisíc korun potřebná na opravu radiátorů bude převedena z investičního fondu obce, 11 tisíc korun na nákup židlí školka vyčerpá z rezervního fondu, na dobudování oplocení hřiště má finanční prostředky v rozpočtu obec a práce proběhnou v době letních prázdnin ve školce. Ta bude uzavřena od 17. července do 18. srpna, kdy její zaměstnanci budou čerpat dovolenou.

Obnoví rybník
V Kněžicích bude obnoven rybník i s náhonem, tedy přívodem vody. Schválila to rada města Podbořan, která v závěru června souhlasila s vypracováním projektové dokumentace k této akci, za niž projektantka dostane částku od města přes 48 tisíc korun. V Kněžicích na pomezí Žatecka a Podbořanska je už nyní několik rybníků. Lokalita patří mezi chráněné oblasti s výskytem vodního ptactva, hnízdí tam např. vzácný jeřáb popelavý, volavky a další ptáci.

hudebni-podekovani-nahledStudenti poděkovali pamětnici hudbou
Podbořany (až) Saxofon, kytary, zpěv a klavír zpříjemnily pondělní dopoledne 26. června seniorům v Domově pro seniory v Podbořanech. Komorní pohodový koncert uspořádalo několik studentů podbořanského gymnázia pod vedením učitelky Romany Havrdové a chtěli tak za všechny poděkovat Marii Duchkové, která jim několikrát vyprávěla o svém životě v době války. Tyto vzpomínky vycházely v Regionu Podbořanska pod názvem „Zachycené vzpomínky“.

Knihovna odpočívá
Vroutek (až) Městská knihovna ve Vroutku bude uzavřena od úterý 4. července až do pátku 28. července. Důvodem je čerpání dovolené. Kdo tedy nestihl vrátit vypůjčené knížky v pátek, může tak učinit nejdříve v úterý 1. srpna, kdy se knihovna znovu otevře. Od 15 hodin jako doposud bude internet pro veřejnost a od 16 do 18 hodin platí výpůjční doba pro čtenáře. Dalšími dny pro veřejnost jsou středa a pátek.

Dobrý list komory pro pětici nejlepších
Podbořany, Žatec (až, mč) Na radnici v Žatci se minulý čtvrtek 29. června uskutečnilo slavnostní předávání Dobrých listů komory.
Dobrý list komory je prestižní dokument o nadstandardní schopnosti držitele v daném řemeslném oboru a profesní odbornosti pracovat a rozvíjet se. Je to pozitivní signál a komorová garance pro budoucího zaměstnavatele o řemeslně-odborných schopnostech a předpokládané užitečnosti držitele dobrého listu hospodářské komory pro jeho firmu, nebo živnost.

Pasování na čtenáře s Večerníčkem
Podbořany (až) Celý školní rok putovali s Večerníčkem žáci 1. A ZŠ T. G. Masaryka v Podbořanech a jejich třídní učitelka Lenka Mohlová společně s městskou knihovnou. V úterý 20. června je čekal závěrečný díl celoročního projektu „Putování s Večerníčkem“, na kterém slavnostně složili knižní slib a byli pasováni na čtenáře. Děti před královnou, jejíž role se krásně zhostila knihovnice a maminka Andrea Bstandigová, přečetli kousek pohádky či verše, pak následovalo pasování a přípitek s dortem a malým občerstvením. Slavnostní okamžik si nenechali ujít také rodiče dětí. Prvňáčci měli již od září 2016 registraci v knihovně zdarma. Tentokrát na ně čekalo překvapení v podobě krásné knihy pro každého. „Protože jsme společně celý rok „Putovali s Večerníčkem“, splnili jsme podmínky do projektu Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka od SKIPu a knihy získali pro obě první třídy ZŠ TGM v Podbořanech,“ říká A. Bstandigová.

Sportovní svátek v Krásném Dvoře: tělovýchovná jednota slavila sedmdesátiny
Krásný Dvůr (až) Fotbalisté TJ Krásný Dvůr a SK Slavie Praha v sobotu poměřili síly v odpoledním utkání, které se odehrálo v rámci celodenních oslav 70 let od založení Tělovýchovné jednoty Krásný Dvůr a které sledovalo přes 350 diváků.

Lubenečtí žáci aktivním sportováním vyhráli pro svoji školu pěknou částku
„Gratulujeme, jste jedním z výherců šeku na 20 000 korun. Máme velkou radost z vaší aktivní účasti v projektu Sazka Olympijský víceboj. Díky tomu jste se probojovali mezi 50 škol v rámci celé republiky, které obdrží hlavní cenu 20 000 korun na sportovní vybavení.“ Těmito slovy začal dopis, který obdržela naše Masarykova základní škola začátkem června od týmu Sazka Olympijského víceboje. Jedná se o celostátní soutěž realizovanou napříč školou, kdy kromě lehkoatletických disciplín žáci 1. i 2. stupně plní další pohybové aktivity, např. člunkový běh, hod basketbalovým míčem ze sedu, skok z místa, postoj čápa atd.

 

Více informací a celé články čtěte v tištěném vydání týdeníku Region Podbořanska

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video