Tři žatečtí studenti byli oceněni jako nejlepší

Markéta Chalupová 2017-07-18 14:10:00

Žatec – Prestižní dokument o nadstandardní schopnosti držitele v daném řemeslném oboru a profesní odbornosti, a také o jeho vůli pracovat a rozvíjet se, to je Dobrý list komory, který každoročně předává Okresní hospodářská komora (OHK) vybraným absolventům středních odborných učilišť a škol. Letos bylo při slavnostním předávání na žatecké radnici oceněno osm nejlepších.

Osm absolventů učilišť a středních škol bylo ve čtvrtek 29. června oceněno Dobrým listem komory. Komora tak poskytuje pozitivní signál a záruku pro budoucího zaměstnavatele o řemeslně-odborných schopnostech a předpokládané užitečnosti jeho držitele. Mezi oceněnými byli i tři studenti z žateckého Středního odborného učiliště a Střední odborné školy SČMSD, všichni se vyučili v oboru Kuchař-číšník se zaměřením na kuchaře. Pro svůj list si tak přišli David Maier a Růžena Šulcová, za Petra Brunu jej vyzvedla matka, protože již díky svým schopnostem získal zaměstnaní v Německu, kde si ho vyhlédl majitel jedné restaurace, ve které působil na praxi v rámci programu Erasmus+.
Zbývajících pět oceněných bylo z Gymnázia a Střední odborné školy Podbořany. Byli to tito nejlepší absolventi: Adam Jurča v oboru malířské a natěračské práce, opraváři zemědělských strojů Petr Gregor a Jiří Jurčák, strojní mechanik Jan Seifert a instalatér Lukáš Havel.
„Jsem velmi ráda, že máme mezi oceněnými naše tři úspěšné absolventy. Všichni nabyli během studia praktické dovednosti při pořádání rautů, svateb či různých akcí pořádaných pro veřejnost nebo v rámci školy. Můžeme proto s klidným svědomím garantovat jejich odbornost a dovednosti, protože umí,“ je právem hrdá na studenty školy ředitelka žatecké SČMSD Stanislava Sajdlová.
Předávání Dobrého listu komory se v lounském okresu uskutečnilo již po desáté a za celou dobu si jej odneslo 118 nejlepších studentů. „Rozhodně listy neplýtváme. Chceme zvrátit trend ve prospěch technickému vzdělávání a řemeslným schopnostem. Jde o prestižní dokument o nadstandardních řemeslných a odborných schopnostech držitele, a také o jeho uplatnitelnosti na trhu práce,“ popisuje smysl akce člen představenstva hospodářské komory ČR Most Rudolf Jung.
Slavnostního předání Dobrého listu komory se z řad organizátorů a hostů zúčastnil za OHK Louny předseda František Jochman, Rudolf Jung předseda OHK Most a člen představenstva Hospodářské komory ČR, Karel Honzl místostarosta města Podbořany, Vratislav Pražák ředitel lounského úřadu práce a místostarostka Žatce Jana Nováková. Dále se akce zúčastnili ředitelé a vyučující pedagogové jednotlivých škol.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video