Upoutávky na Region Podbořanska č. 29, který vychází ve čtvrtek 27. července 2017

Redakce 2017-07-26 08:21:00

  Léto vrcholí, koupaliště jedou naplno Podbořansko (až) V červenci se oteplilo a drží se příjemné letní počasí, náš region už má také za sebou několik letošních tropických dnů. Situace se snaží využít i provozovatelé koupališť. V okrese Louny jsou čtyři městská či obecní koupaliště a všechna už jsou v plném provozu a nabízejí lidem možnost vykoupání, ale i dalších aktivit.  

Svatby na neobvyklých místech: templ v parku zažije premiéru
Podbořansko (až) Léto je nejen sezonou dovolených, ale i svateb. Snoubenci kromě tradičních míst pro svatební obřad, jako jsou radnice nebo obecní úřady, volí i ta méně obvyklá – kostely, zámky, rozhledny, zříceniny. Také symbolické termíny, jako jsou samé sedmičky nebo devítky, mají své kouzlo a jsou vyhledávány.

Držíme palečky!
Malý Vojtíšek Solčanský, pro nějž podbořanští gymnazisté uspořádali na jaře koncert, má za sebou další kolečko terapií a lékařských zásahů. Vojtík udělal pokroky a teď se zotavuje po vyjmutí kanylky z krku, zvládá to statečně. Na podzim se s maminkou Kateřinou Solčanskou chystá do lázní. Držíme palečky Vojtíškovi, mamince, babičce Evě, tatínkovi a celé rodině Solčanských! (až)

Dálnice D6 – spása nebo zkáza?
Honba za novými kilometry dálnic. Podbořansko protíná úsek u Libkovic a začíná stavba dálničního obchvatu Lubence. Každá mince má ale dvě strany. Pro jízdní komfort jedněch by neměli trpět místní obyvatelé. Zkuste najít v Libkovicích vlakovou zastávku. Dálnice ji odřízla. Bez mapy riskujete ujetí spoje. Místní si stěžují na narušení přítoků studen, vlhnutí domů. Dálnice přeřízla zdejší krajinu, pro zvěř je bariérou. Do toho okolo Lubence již vykáceli několik de-sítek zdravých stromů. Jsem zvědavý, zda je investor vysadí zpět. Snad ano. Ale vzrostlý strom mladý proutek nenahradí! Lubenec s dálnicí v zádech čeká útlum dopravy, ale také peněz, které přinášela. Drobné obchody, autobazar, zastávka busů RegioJet, a další místní služby budou bojovat o místo na slunci. Nejsem proti pokroku. Ale skutečně víme, čeho se kvůli němu vzdáváme?
David Šebesta

Milovníci aut půjdou hezky pěšky
Krásný Dvůr (až) AMK Krásný Dvůr – tamní Auto moto klub dostane příspěvek od obce na činnost i na cestu do svého areálu. Krásnodvorští zastupitelé schválili na svém minulém zasedání finanční příspěvek klubu formou veřejnoprávní smlouvy ve výši 45 tisíc korun. Dvacet tisíc korun je určeno na pořádání závodů a provoz klubu. Dalších 25 tisíc korun půjde na obnovení pěší stezky, která spojuje Krásný Dvůr a Vysoké Třebušice, kde mají členové AMK areál s dráhou.

V hledáčku dětská hřiště
Podbořany (až) Album všech dětských hřišť v Podbořanech vzniklo na facebookovém profilu 1. České společnosti Podbořany a slouží rodičům a dalším zainteresovaným jako mapa hřišť ve městě. Komentáře, připomínky, návrhy, žádosti o opravu se zpětnou vazbou, revize dětských hřišť, další schůzka na toto téma se starostou města, která proběhla v těchto dnech. To vše je výsledek setkání Čaj o páté, které zorganizovala na jaře tato organizace.

Kvůli lovu je omezen vstup do zámeckého parku. Návštěvníci musí od sedmé hodiny večerní vynechat návštěvu několika míst
Krásný Dvůr (lus) Vstup do zámeckého parku v Krásném Dvoře je až do odvolání omezen. Důvodem je lov přemnožené černé zvěře. Omezení se týká času od sedmé hodiny večerní do šesté ranní. Oznámení vydal ve čtvrtek 20. července krásnodvorský zámek spolu s uživatelem honitby společností Krásný Dvůr.

Do města se chystají sochaři. Sochat budou do dřeva motorovou pilou
Podbořany (až) Masarykovo náměstí v Podbořanech se stane během dvou dnů v září místem ojedinělé zajímavé akce Podbořanské dřevořezání. Chtějí přinést do města něco netradičního, další kulturní aktivitu, která zaujme a přivábí. Chceme uspořádat na Masarykově náměstí dvoudenní akci pod názvem Podbořanské dřevořezání.

Noc světel v Libini přilákala řadu návštěvníků
Noc světel v kostele sv. Jiljí v Libyni měla minulou sobotu znovu úžasnou atmosféru. „Ač organizátoři tentokrát vyndali všechny židle, co měli, bylo po chvilce jasné, že zdaleka nebudou stačit. Tolik lidí kostel ještě nezažil. Malý kostelík praskal ve švech a spousta posluchačů musela stát i na kruchtě.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video