Příměstský tábor vrátil děti do přírody

Redakce 2017-08-05 09:21:00

Postoloprty (zp) Červencový příměstský tábor s DDM Postoloprty byl jednou ze tří částí projektu „Hurá do přírody“, který finančně podpořil Ústecký kraj z dotačního programu „Volný čas“. Proběhl pod vedením Jany Klöpschové a jeho program byl opravdu nabitý.

První den tábora strávily děti na Nechranické přehradě na minikurzu plachtaření. Počasí akci přálo a tak stihly splnit všechny disciplíny: uzlování, vyvažování, vystrojení minijachty na plavbu a především plavbu samotnou. Druhý den tábora proběhl na téma „ranská step“- nejprve hurá do lounského muzea, odtud přes hřiště a park na autobus na Ranou, svlažit se v bazénu před zdoláváním vrcholu ranské hory a potom dobytí samotného vršku Rané. Třetí den se táborníci vrátili do městského prostředí a část dne  strávili v mosteckém Aquadromu a potom pokračovali do Laser game areny. Následující táborový den proběhl v duchu řemesel na lenešické zahradě, v domácnosti, která se snaží vrátit ke kořenům obyčejného života na venkově. Děti zde čekalo několik stanovišť s řemeslnými úkoly: praní ovčí vlny a její sušení, česání a filcování, sázení rostlin a vázání čajových bylinkových svazečků, zadělávání chlebových placek a jejich pečení v chlebové peci, točení na hrnčířském kruhu a péče o domácí zvířata. Poslední den tábora jsme vyrazili do Zoo v Hradci Králové. Projeli jsme venkovní Safari včetně lvího výběhu a prohlédli si i zvířata ve vnitřní Zoo, vyzkoušeli prolézačky a propátrali africké městečko. Táborníci byli skvělí a my děkujeme jejich rodičům, že nám je s důvěrou svěřili. Těšíme se na další společné akce.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video