Upoutávky na Region Podbořanska č. 33, který vychází ve čtvrtek 24. srpna 2017

Redakce 2017-08-23 12:01:00

  Město žádá o dotaci na halu Podbořany (až) Podbořanští zastupitelé na svém srpnovém jednání rozhodli, že město Podbořany požádá o dotaci až 20 milionů korun na stavbu nové sportovní haly z dotačního titulu ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.  

fafka-galerie-nahledV Siřemi otevřeli novou Galerii Franze Kafky
Siřem (až) Ospalá vesnička na Podbořansku by měla brzy ožít turistickým ruchem. Aspoň si to myslí zakladatelé stálé expozice Cesty Franze K. v nové galerii Kafka v Siřemi. Spisovatel v Siřemi totiž před sto lety pobýval.

Rock for Churchill poprvé na třech pódiích
I letos proběhne bez bariér a přizve dobročinná kola
Vroutek (tel, až) Závěrečný prázdninový víkend se můžete už tradičně těšit na poslední velkou akci prázdnin – festival Rock for Churchill. Ten proběhne 25. a 26. srpna ve Vroutku. Rock for Churchill se v posledních letech těší stále větší oblibě u hudebních fanoušků, kteří kromě pestré dramaturgie oceňují vyhlášenou pohodovou atmosféru a kouzlo přírodního areálu Myslivna. Tento rok poprvé proběhne program festivalu na třech pódiích.

Dvě školy byly sloučeny
Podbořany (až) Konec školního roku před letními prázdninami znamenal také definitivní konec pro samostatně existující Základní školu Příčná, která fungovala jako praktická. Škola totiž byla „papírově“ sloučena se ZŠ Husova 276. Na jaře o tom rozhodlo zastupitelstvo města. V létě již proběhly nebo dobíhají poslední náležité stavební úpravy, proběhly také administrativní změny, co se týče zaměstnanců školy či školské rady.

Knihovny nabízejí balení učebnic. V Podbořanech zatím ne
Okres, Podbořany (až) Za několik dní začne nový školní rok a s ním přijdou i nové učebnice a starost, jak na jejich atypické formáty jednoduše sehnat dobře padnoucí a funkční obaly.
Městské knihovny čtenářům a široké veřejnosti nabízejí zabalení nejrůznějších učebnic i pracovních sešitů do kvalitní pevné fólie, kterou samy používají na balení vlastních knih.

krizek-stebno-nahledNad Stebnem odhalí křížek
Stebno (až) Pískovcový sokl podstavce z roku 1770 u Stebna, na němž stávala pravděpodobně socha a časem zmizela, již dlouho nezůstane prázdný. V sobotu 26. srpna na tomto místě bude slavnostně odhalen křížek. Posvětí ho kněz Richard Polák z farnosti Kralovice, na slavnost jsou pozváni také zástupci města Kryry, pod nějž Stebno spadá.

Srpen s Jonášem
Podbořany (až) Srpen v podbořanském rodinném a mateřském centru Jonáš, to byl i společný středeční výlet 16. srpna vlakem do mini zoo v Plasích. „Výlet byl úžasný a všichni jsme si ho moc užili. Za nás můžeme jen doporučit. Všem maminkám i dětem moc děkujeme,“ vzkázala místopředsedkyně Jonáše Petra Macíčková. Do konce srpna mají v mateřském centru otevřeno každou středu od 9 do 12 hodin. Pro rodiče s dětmi je připravena hernička s programem Jonášek batole – divadélko a hravé básničky a program Cvičme v rytme, mrňouskové – jednoduché cvičení rodičů s dětmi s říkankami.

Dům dětí má pro všechny program na každý den
Podbořany (až) Dům dětí a mládeže v Podbořanech po ukončení družebních a příměstských táborů opět otevřel od 7. srpna pro širokou veřejnost. Děti si sem mohou samy nebo s rodiči přijít zahrát stolní tenis, stolní fotbal, Weykick, stolní hry, míčové hry, malovat nebo modelovat.

Staví cyklostezku
Podbořany (až) Cyklostezka Vroutek – Podbořany bude navazovat na stezku pro pěší a cyklisty do Hluban – parcely, která je v majetku města Podbořany. Podbořanští radní v minulých dnech souhlasili se stavbou cyklostezky. Ta povede z Hluban po levé straně silnice do Vroutku. O souhlas se stavbou žádalo město Vroutek.

Hledá se útulek, nabídky do 15. září
Podbořany (až) Radnice v Podbořanech hledá spolupráci s vhodným zařízením, kam by mohli být umisťováni opuštění nalezení psi, kočky či hospodářská zvířata, odchycení na území města a jeho spádových obcí. Městský úřad na tuto službu vypsal poptávkové řízení. Nabídku případný zájemce může poslat do pátku 15. září poštou nebo elektronicky na adresu Městského úřadu v Podbořanech, odbor místního hospodářství a služeb.

Podbořanští dorostenci hráli přípravu proti Dukle Praha
Se soupeřem stačili držet krok jen první poločas, potom Dukla zápas rozhodla
Blšany, Podbořany (až) Se soupeřem slavného jména, Duklou Praha – Jižní město, změřili síly hráči dorosteneckého týmu Tatranu Podbořany U-19. Utkání se hrálo ve fotbalovém areálu v Blšanech. Podbořanští drželi se soupeřem krok jen první poločas, po němž platil stav 1:1. Pak ale hráči Dukly přidali a rozhodli o své výhře 5:2.

Těžko na cvičišti – lehko na bojišti
Z pěti přípravných zápasů Vroutek vyhrál jeden
Vroutek, Rakovník (hyk) Fotbalisté FK Vroutek ukončili přípravu na podzimní část 1. A třídy. V této přípravě odehráli celkem pět zápasů. Jedenkrát zvítězili a čtyřikrát odešli ze hřiště poraženi. Celkové skóre 6:18. Na brankách se podíleli Jan Kukla 4×, Michal Klíč a Zvoníček. Skóre ovlivnila porážka ve Velké Dobré 0:8, kde nastoupilo mužstvo nekompletní a bez náhradníků. Vroutek nastupoval téměř ve stejné sestavě jako na jaře. V přípravě ještě scházeli Jakub a Roman Pelikánové a Levchenko. Roman Pelikán doléčuje zranění. Jakub nastoupí v průběhu sezony a snad i Vadim Levchenko. Jako největší posily se jeví Gutwald a Volkman.

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video