Upoutávky na Lounský press č. 31, který vychází ve středu 9. srpna 2017

Redakce 2017-08-08 11:57:00

Demolice dokončena, plocha čeká na novu halu Louny (lus) Jako by tam ani nestála. Místo pod katastrálním úřadem v Lounech zeje prázdnotou. Demoliční četa dokonale odvedla svoji práci, po plavecké hale nezůstal jediný kámen. Město Louny za ni zaplatilo 1,6 milionu korun pražské firmě Pemelog. Již od počátku rozhodnutí, že půjde třicet let stará budova k zemi, se počítalo s tím, že se městu část finančních prostředků vrátí prodejem kovů, které při demolici z haly budou. „Prodejem druhotných surovin získalo město zpět bezmála 1,3 milionu.

Víkend v Lounech: čtrnáctý ročník festivalu letní vábení
Louny (caj) Celé město se o tomto víkendu promění v centrum hudby, zábavy a sportu. Chystá se totiž již čtrnáctý ročník městských slavností Letní lounské vábení. Mezi letošní novinky například patří jízda na mokré skluzavce v Rybalkově ulici nebo voříškiáda na výstavišti. Město také představí spolupráci s indonéským velvyslanectvím.

Muž obviněn za sražení chodkyně
Louny (lus) Policisté v minulých dnech obvinili z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti 41letého muže. Ten loni v listopadu v Lounech srazil starší ženu, která na přechodu pro chodce přecházela v Poděbradově ulici. Za tento trestný čin mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

0navstevnicky-rekord-nahledPočasí létu přeje, na koupališti padl návštěvnický rekord
Louny (lus) Prázdniny jsou v plném proudu. Školáci si užívají poslední čtyři týdny volna a počasí jim většinu dní přeje. V červenci bylo zamračeno či deštivo jen několik dní, ostatní mohly děti využít k vodním radovánkám. Znát je to také na městském koupališti, které po nezbytných opravách otevřelo začátkem června. Během dní, kdy teploty přímo vyzývají ke koupání, míří stovky návštěvníku právě tam. V úterý 1. srpna na lounském koupališti dokonce padl návštěvnický rekord.

0nehoda-listany-nahledDvě nehody, pět zraněných
Líšťany, Postoloprty (lus) Dva lidé byli zraněni při nehodě dvou osobních automobilů, která se stala v úterý 1. srpna ráno v ulici U Rybníka v obci Líšťany (na snímku). K ošetření byli převezeni Zdravotnickou záchrannou službou. „K nehodě vyjela jednotka ze stanice Louny a dobrovolní hasiči z Líšťan.

0mikroregion-perucko-nahledSoutěžili s Oldřichem a Boženou
Peruc (lus) Veselé a sportovní setkání občanů sousedních obcí Mikroregionu Perucko se uskutečnilo v sobotu na peruckém koupališti. Zástupci deseti obcí se v místě, kde došlo k bájnému setkání Oldřicha a Boženy, utkali v netradičních a zábavných disciplínách.

Za klienty na kole
Louny (kaj) Pěšky trvají obchůzky příliš dlouho a autem nejsou všechna místa dobře přístupná a jeho provoz je poměrně drahý. Právě proto úředníci z odboru správy majetku lounské radnice dostali k dispozici elektrokolo.

0veterani-hriskov-nahledPátý sraz veteránů
Hříškov (lus) Oblíbený, v pořadí pátý, sraz veteránů se konal v Hříškově. Celkem 178 historických kousků mohli obdivovat návštěvníci z širokého okolí po celé dopoledne, než se v poledne vydaly na spanilou, čtyřicet kilometrů dlouhou, jízdu.

0neckyada-listany-nahledNeckyáda podruhé
Líšťany (lus) Příznivci bizarních plavidel a vodních radovánek se sešli v sobotu odpoledne u rybníka v Líšťanech. Klub svobodných mládenců a tamní sbor dobrovolných hasičů tam uspořádal druhý ročník Neckyády.

Čtyřlístek, Rychlé šípy, Barbánek nabízí nahlédnutí do minulosti
Žatec (mch, až) Odpoledne plné her a tvoření pro děti připravilo žatecké Regionální muzeum K. A. Polánka k vernisáži výstavy „To, když letěl (nejen) Čtyřlístek“, která je od minulého čtvrtka k vidění v Křížově vile.

 

Více informací najdete v tištěném vydání Lounského pressu

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video