Upoutávky na Žatecké noviny č. 31, které vycházejí v úterý 8. srpna 2017

Redakce 2017-08-08 13:15:00

  Zdeňka a František Sýkorovi oslavili diamantovou svatbu Žatec (mch) Svůj manželský slib po úctyhodných šedesáti letech v Křížově vile obnovili, před celou svou velkou milující rodinou, manželé Zdeňka a František Sýkorovi ze Žatce. Poprvé si řekli své „Ano“ 29. července 1957 v Lounech. Paní Zdeňka dlouhá léta pracovala na vrátnici žatecké nemocnice a pan František do důchodu odcházel po svém pracovním působení v cukrovaru. Společně vychovali dvě děti, dceru Věru a syna Zdeňka, nyní se již těší ze čtyř vnoučat a pěti pravnoučat. Dalším jejich společným koníčkem je, kromě péče o nejmladší členy rodiny, zahrádka u jejich chalupy a také houbaření. Ani v pokročilém věku jim nechybí elán a radost ze života. Gratulujeme a přejeme jim ještě spoustu radosti a společně prožitých let.    

Zdravý rozum zvítězil!
Terasa před Budíkem zůstane
Žatec (mch) Nebýt velkého rozčarování ze strany mnohých Žatečanů a velké podpory na Facebooku, musel by na příkaz ústeckých památkářů žatecký klub Budík do 20. srpna zbourat terasu. Naštěstí se díky mohutné vlně nevole probrala žatecká radnice a terasa může před Budíkem zůstat alespoň do konce letošní sezóny.

Neckyáda na obzoru
Žatec (id) Letos již po třiatřicáté budou v sobotu 12. srpna posádky různorodých bárek zdolávat záludné peřeje řeky Ohře. Pořadatelé na tento termín totiž svolávají další ročník Žatecké neckyády. Ta má svoji základnu tradičně na břehu pod „starým jezem“ u areálu TJ Sever. Sraz aktivních účastníků je od 10 hodin. Na svoji pouť po vodě do Zálužic se pak netradičná plavidla postupně vydají kolem 13 hodiny. Přijďte jim zamávat!

Britská velvyslankyně navštívila Krásný Dvůr
Krásný Dvůr (šk, až) Velvyslankyně Spojeného království Velké Británie a Severního Irska Jan Thompson navštívila poslední červencový pátek státní zámek Krásný Dvůr.

Osvětlení v nemocnici potřebuje rekonstrukci
Žatec (mch) Zhruba dva miliony korun na nové veřejné osvětlení v areálu žatecké nemocnice plánuje investovat město, které v červenci vyhlásilo výběrové řízení na zhotovitele.

 

Školka si na opravy musí ještě rok počkat
Žatec (mch) Pro nezájem ze strany dodavatelů bylo zrušeno výběrové řízení na výměnu svítidel a rekonstrukci elektroinstalace v mateřské škole U Jezu. Práce měly probíhat během letních prázdnin, kdy má školka v červenci zavřeno a v srpnu omezený provoz. „Obor rozvoje a majetku města požádá o přesun finančních prostředků do rozpočtu na příští rok. Po dohodě s paní ředitelkou a s ohledem na rozsah prací uvnitř objektu, přesuneme tuto investiční akci na příští rok. Během zimních měsíců zveřejníme poptávku formou výběrového řízení. Předpokládané náklady jsou ve výši tří miliónů korun,“ popisuje, jak vše bude do budoucna probíhat vedoucí odboru rozvoje a majetku města Kateřina Mazánková. Mateřská škola by tak o nová světla a rekonstrukci elektroinstalace neměla přijít.

Poperinge září novotou, zbývá už jen osadit zeleň
Žatec (mch) Rekonstrukce žateckého náměstí Poperinge je již u konce. Jeho prostory nově zdobí konstrukce připomínající chmelnici a dlouhá léta zanedbávaný prostor září novotou.

Ukradl slunečníky
Žatec (mch) Podezření z přečinu krádeže, sdělili ve zkráceném přípravném řízení policisté z obvodního oddělení v Žatci, jednačtyřiceti letému muži. Muž měl poslední červencový den odcizit dva slunečníky ze sezení v restauraci Pod Kaštanem u Lidového domu. Pobertu nezastavilo ani oplocení pozemku. Poškozené firmě vznikla škoda přesahující 21 tisíc korun. Muži nyní hrozí až dva roky odnětí svobody, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.

Policisté rozdávali pokuty
(pčr) V lounském okrese proběhla ve čtvrtek 3. srpna celorepubliková dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena hlavně na motorkáře. V průběhu šesti hodin bylo zkontrolováno třicet jedna vozidel. Nejednalo se pouze o motocykly, ale také o osobní vozidla. Policisté při opatření zjistili celkem dvacet dva přestupků. V převážné většině případů řidiči nedodržovali rychlost, za což si většinou vysloužili od policistů blokovou pokutu. Jeden řidič si zapomněl připnout bezpečnostní pás, další vyřizoval hovor při jízdě. Požití alkoholu si naštěstí šoféři před jízdou odpustili.

Rozšíření a modernizace kamerového systému v Žatci
Žatec (mch) Více než dvojnásobek kamerových míst bude nejpozději příští rok dohlížet na pořádek a bezpečnost v Žatci. Městská policie připravuje projekt za 2,5 milionu korun, díky kterému vzroste počet kamer ve městě ze současných 13 na 29. Staré kamery navíc nahradí nové s vysokým rozlišením.

Čtyřlístek, Rychlé šípy nebo Barbánek
Výstava, která zaujme všechny generace
Žatec (mch) Odpoledne plné her a tvoření pro děti připravilo žatecké Regionální muzeum K. A. Polánka k vernisáži výstavy „To, když letěl (nejen) Čtyřlístek“, která je od minulého čtvrtka k vidění v Křížově vile.

Požár garáže hasilo pět jednotek hasičů
Staňkovice (mch) Pět hasičských jednotek vyjelo odpoledne k požáru objektu u rodinného domu ve Staňkovicích.

Deset partnerů již převzalo služby pošty
Okres Louny (lus) Již deset klasických pošt se v okrese Louny změnilo na pošty Partner. Desátou obcí, kde tradiční poštu nahradil projekt Partner, se stal začátkem letošního roku Pátek. Partner znamená, že agendu pošty převzal někdo jiný. Zpravidla to bývají obecní úřady či obchody sítě COOP.  V okrese Louny tak funguje celkem deset pošt Partner. Jsou to pošty v Chožově, Liběšicích, Libočanech, Nepomyšli, Očihově, Ročově, Smolnici, Strojeticích, Vinařicích a Pátku. Další místa mají přibýt do konce letošního roku. Jejich seznam ale Česká pošta dopředu nezveřejňuje. „Jednání se zástupci obcí, která se vedou, během jejich průběhu nekomentujeme. V konečném stavu v roce 2025 by měly přibližně dvě třetiny provozoven České pošty po celé ČR být převedeny na pošty Partner. Jedna třetina zůstane páteřní sítí České pošty,“ uvedl k projektu Matyáš Vitík, tiskový mluvčí České pošty. V konkrétní lokalitě se tento poměr samozřejmě může od jiného místa lišit. Každý měsíc pošta vydává přehledy, kde o nově vzniklých poštách Partner informuje.

V centru města se bude jezdit snáz
Žatec (mch) Jezdit lépe v centru města by se mělo řidičům snad již začátkem září, kdy by měla být opravena ulice Nákladní a také jednosměrná uzavírka v ulici Volyňských Čechů by již v nejbližších dnech měla být otevřena. Naopak, práce v jiných lokalitách města teprve začínají.

 

Více informací a celé články najdete v tištěném vydání Žateckých novin 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video