Demolice dokončena, plocha čeká na novu plaveckou halu

Lucie Steklá 2017-08-13 03:41:00

Louny (lus) Jako by tam ani nestála. Místo pod katastrálním úřadem v Lounech zeje prázdnotou. Demoliční četa dokonale odvedla svoji práci, po plavecké hale nezůstal jediný kámen. Že tam ještě před měsícem budova stála a probíhalo její stržení, připomíná již jen odstavený jeden ze strojů, který drtil poslední zdivo. Demolice plavecké haly trvala od května do července.  Město Louny za ni zaplatilo 1,6 milionu korun pražské firmě Pemelog. 

Již od počátku rozhodnutí, že půjde třicet let stará budova k zemi, se počítalo s tím, že se městu část finančních prostředků vrátí prodejem kovů, které při demolici z haly budou. „Prodejem druhotných surovin získalo město zpět bezmála 1,3 milionu. Navíc byla dodavatelské firmě vyúčtována i smluvní pokuta za pozdní dokončení zakázky ve výši 30 tisíc korun,“ uvedl Radovan Šabata, starosta města. V současné době je prostor po objektu plavecké haly vyčištěn a připraven na  investiční kroky.  Obyvatelé Loun i blízkého okolí se stavby nové plavecké haly nemohou dočkat, vydržet ale musejí nejméně do poloviny roku 2020. S dodavatelem projektové dokumentace na stavbu nové Městské plavecké haly v Lounech, společností Arch. Design, město podepsalo smlouvu v červnu. Dokumentace byla vysoutěžena v rámci výběrového řízení za cenu 3,9 milionu korun. Na jejím zhotovení spolupracuje s dodavatelem pracovní skupina složená ze zástupců všech politických stran. Tuto středu, 9. srpna, se na lounské radnici uskuteční klíčová schůzka. „Na ní se definitivně rozhodne o celkovém vzhledu, vnitřním uspo-řádání objektu a technologii úpravy vody, to vše musí být v souladu se stanovisky hygienické stanice,“ dodal starosta s tím, že závěrečný koncept bude předložen ke schválení radním na schůzi 21. srpna. Nejpozději v prosinci tohoto roku má být projektová dokumentace připravena a následně předložena ke stavebnímu řízení. Do dubna 2018 by měla být vyhotovena dokumentace k realizaci stavby, jenž bude sloužit jako základní materiál pro výběrové řízení na zhotovitele stavby, které bude vypsáno neprodleně po dokončení dokumentace. Konečné investiční náklady budou vycházet z projektové dokumentace a následného výběrového řízení. „Jsme rádi, že všechno probíhá dle naplánovaného harmonogramu prací a projekt zatím nenabírá žádné zpoždění. Předpokládáme, že výstavba nového objektu Městské plavecké haly by měla začít v září roku 2018,“ uvedlo vedení města. Doba realizace je plánována na 16 až 18 měsíců. Hotovo by tak  mělo být v prvním pololetí roku 2020. Základní kritéria, která projektová dokumentace zohledňuje, byla obsažena v zadávací dokumentaci a vycházejí z požadavků města a zpracované studie. Nový objekt má být rozdělen na tři části – bazénovou, wellness a posilovnu, které budou navzájem propojeny schodištěm. Pro bezbariérový přístup bude použita vhodná konfigurace terénu. Bazénová hala bude orientována jižním směrem, čím je podpořena nízko-energetická koncepce objektu. Celkový obstavěný prostor nového objektu Městské plavecké haly v Lounech bude necelých 15,5 tisíce metrů krychlových.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video