Upoutávka na Žatecké noviny č. 32, které vyšly 15. srpna

Redakce 2017-08-15 06:00:00

Tercie v Bludišti nezabloudila Žatec (mch) I když mají před sebou ještě poslední čtvrtinu prázdnin, terciáni ze žateckého gymnázia se už i tak trochu těší na podzim. Česká televize totiž bude vysílat pořad Bludiště, jehož natáčení se závěrem školního roku zúčastnili a vůbec ne bez úspěchu. Povedlo se jim postoupit až do třetího kola, což je maximum, jakého mohli v této televizní soutěži dosáhnout.

Chmele bude letos méně než loni
Žatec (kt, mch) Chmelařský institut uspořádal na svém účelovém hospodářství ve Stekníku, přesně na svátek patrona všech chmelařů Vavřince, Chmelařský den, kterého se zúčastnily zhruba tři stovky odborníků z oblasti pěstování chmele z celé republiky. Hosté se během programu dozvěděli odhad letošní sklizně, novinky ohledně vývoje ploch, na kterých se naše „zelené zlato“ pěstuje a mohli si prohlédnout i techniku a další pomůcky k pěstování chmele. Součástí programu byla i procházka mezi chmelnicemi, kterou doplnil odborný výklad. Na závěr všechny čekalo občerstvení, guláš a ochutnávka piva.
Pevnost „B“ hochy z Baltíku nadchla

baltik-nahled Žatec (mch) Příměstský tábor s Baltíkem opět nadchl všechny zúčastněné. Jeho vedoucí Martina Moravcová se svým týmem spolupracovníků opět přichystala pro chlapce opravdu pestrý a zajímavý program, při kterém kromě těla opět procvičili i mozkové závity.

 

Školička Na Náměstí ještě neotevřela, přesto již nyní hlásí plný stav
Žatec (mch) Mnohé rodiče malých dětí jistě potěší, že v Žatci vzniká další zařízení, do kterého budou moci odložit děti, pokud potřebují hlídání. Jmenuje se Školička Na Náměstí a otevře již 1. září.
Na náměstí Svobody vzniká vedle knihkupectví školička pro děti od jednoho roku do šesti let. Jejím zřizovatelem je žatecká Sedmikráska a je podporována z evropského Operačního projektu zaměstnanost.
Slavnost oživilo taneční vystoupení
domovprosenioryslavnost-nahled Žatec (mch) Letošní druhá zahradní slavnost se žateckému Domovu pro seniory opravdu vydařila. Přítomným přálo krásné počasí a zaměstnanci zaznamenali rekordní účast klientů. Pohodovou atmosféru doplňovala oblíbená hudba pana Třísky, na kterou si ti, co jim to zdraví dovolilo, rádi zatančili. Vítaným a velmi úspěšným oživením programu, bylo taneční vystoupení Kláry Novákové s její čtyřletou fenkou Britney, při kterém všichni přítomní žasli, co všechno „holky“ umí. Odměnou jim pak byl opravdu upřímný a vydatný potlesk. Samozřejmě nechyběly ani na grilu opečené polopárky a pivo, na které se mnozí klienti již předem těšili. Celou akci si v Domově letos zopakují ještě jednou, a to v září, na rozloučenou s létem.
Vznikne muzeum pivovarnictví. Vlastník Žateckého pivovaru nakonec dotaci přijal
Žatec (mch) Majitel Žateckého pivovaru, dánská společnost Carlsberg, se rozhodl přijmout dotaci ve výši 11 miliónů na opravu domu čp. 85 na rohu Horovy ulice a Žižkova náměstí. V budově by tak mělo v příštích letech vzniknout muzeum pivovarnictví Žatecka.
Žatec láká turisty nejen na pivo, ale i na cykloturistické výlety po okolí
Žatec(mch) Turistická sezóna je v plném proudu, a jak to tak vypadá, bude ještě úspěšnější než ta loňská, alespoň pro žatecký Chrám Chmele a Piva (CHCHP). V loňském roce navštívilo za sezónu Žatec 13 tisíc turistů, což bylo zatím nejvíc, ale už teď je jisté, že ta letošní bude ještě úspěšnější.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video