Upoutávka na Region Podbořanska č. 32,který vychází 17. srpna

Redakce 2017-08-17 07:37:00

Schváleno: město má záměr koupit kuželnu Podbořany (až) Podbořanští kuželkáři vyvolali na jaře jednání s vedením města s prosbou o vyřešení problémů s tamní kuželnou. Majitel kuželny Karel Podhola nabídl hlavní budovu v areálu Tatranu k prodeji a kuželkáři chtěli mít jistotu, že budou mít v budoucnu kde hrát. Nabídka ke koupi budovy, pozemků, kuchyně a zařízení kuželny zněla na šest milionů korun.

Výstava v Praze pomůže kostelu v Očihově
vystava-pro-ocihov-nahled Praha, Očihov (až) Zajímavá výstava na pomoc očihovskému kostelu probíhá v těchto dnech v Praze. V kavárně Dobrá trafika na Újezdě můžete shlédnout uměleckou řezbu Hany Mickové a Dany Nachlingerové, fotografie Bohumila Tománka, Pavla Kůry a Jaroslava Micky a paličkovanou krajku Jaroslavy Lánové. Výstava s názvem Pocity, čas, proměny je prodejní a výtěžek z ní poputuje na podporu opravy kostela sv. Martina v Očihově.

 

V Siřemi připomenou Franze Kafku ve velkém
Siřem (až) Franz Kafka? Ten slavný spisovatel, který bydlel celý život v Praze, psal ponuré texty a zajímal se pouze o literaturu. Takhle ho zná každý, ale věděli jste, že bydlel osm měsíců na venkově? Před sto lety přijel za sestrou do Siřemi na Podbořansku. Chodil na výlety, slunil se na kopci a k snídani měl krajíc chleba s tvarohem. Tenhle venkovský svět ho inspiroval při psaní románu Zámek.

Spolek a přátelé pomáhají nemocné holčičce

Petrohrad, Kryry (až) Červencový fotbalový turnaj v Petrohradě, kde tým Spartaku Lubenec obhájil prvenství z minulého roku, pomáhal nemocné holčičce. Nejlepším střelcem byl vyhlášen lubenecký hráč Patrik Ledvina. Všechna mužstva za účast obdržela poháry a dárkové sety. Největší dárek ale dostala rodina malé Lynettky s onkologickým onemocněním, jejíž maminka pochází z Kryr. Sportovci a sportovní fanoušci přispívali dobrovolným vstupem na léčbu dívenky. Vybralo se pět tisíc tři sta korun.

Příměstské tábory vracejí děti i dospělé do pohádky
Podbořany, Kryry (až) Několik spokojených dětí a s nimi i několik vedoucích pro-žilo naplno minulý týden v rámci příměstského táboru na motivy Harryho Pottera, který uspořádala První česká společnost v Podbořanech.


Ve Vroutku pokřtili novou knihu, na kompletní výtisky se ještě čeká
Vroutek (až) Novou knihu o historii Vroutku pokřtili na Jakubském létě. „O knize jsme si povídali v kostele sv. Jakuba Většího v sobotu dopoledne. Vlastní křest proběhl v sobotu večer po vystoupení Petra Koláře. Kniha je na světě, zatím ale jen tři výtisky, dalších 500 výtisků nám dodá tiskárna z Českých Budějovic."

Návštěvníci se dobře bavili na dalším ročníku multižánrového festivalu Povaleč povalec-nahled Pohodovou akci v malebném městečku Valeč na pomezí Podbořanska a Karlovarska pravidelně navštěvují stovky lidí, kteří sem začátkem srpna každoročně vyrážejí za pohodovou atmosférou i zajímavým třídenním programem.

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video