Školní jídelna v Černčicích zvítězila ve finále soutěže o nejlepší školní oběd!

Alla Želinská 2017-08-25 12:00:00

Praha, Podbořansko (až) Poosmé se letos konala ve čtvrtek 24. srpna soutěž o nejlepší školní oběd, který tentokrát uvařila jídelna Základní a mateřské školy Petrohrad z Černčic! Porota ocenila menu složené z jarní zeleninové polévky s bramborem, hovězích závitků s řapíkatým celerem a mrkví a tvarohovým dezertem s lesní ovocnou směsí bez mouky. Na druhém místě se v soutěži umístila jídelna Základní školy v Žitomírské ulici z Českého Brodu, třetí byl tým ze Základní školy v Mánesově ulici z Otrokovic. Finále soutěže se zúčastnilo deset týmů z celé České republiky.

Tématem soutěže bylo Zdraví na talíři, které chutná. Kuchaři tak používali hodně zeleniny. Jídla hodnotila dvanáctičlenná porota složená ze zástupců ministerstev školství a zdravotnictví , odborníků na výživu, nutričních terapeutů, kuchařů a zúčastnila se i herečka a autorka kuchařek Markéta Hrubešová. Porotě předsedal Zdeněk Hladík z Asociace kuchařů a cukrářů.

„Snažíme se vařit zdravě a vést děti k tomu, aby měly stravu vyváženou. Ne vždy jsou s tím spokojeny, ale musím říct, že si zvykají skvěle a je pro nás zadostiučiněním, že si chodí přidávat a můžeme říct, že jsme téměř bezezbytkovou jídelnou. Ve finále soutěže jsme vyhráli s jarní polévkou s bramborem, hovězími závitky s řapíkatým celerem, rýží s quinoou a tvarohovým dezertem bez mouky. Jsme velice rádi, že naše menu porotu zaujalo natolik, že nás ve finále ohodnotila nejvyššími známkami. Děkujeme všem!“ uvedla vedoucí školní jídelny Dana Ďopanová.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video