Za dvanáct promítání kinematografu diváci přispěli 22 tisíci na konto Bariéry

Lucie Steklá 2017-08-24 13:32:00

Okres Louny – Dvaadvacet tisíc korun letos přispěli návštěvníci Kinematografu Čadíků. Kinematograf měl v okrese tři zastávky a dvanáct promítacích dní. Se čtyřmi filmy se tradičně v okrese Louny zastavil v Žatci, Postoloprtech a Jimlíně. Celá částka putuje na účet konta Bariéry. V letošním roce divákům nabídl zhlédnutí pod širým nebem filmů Řachanda, Trabantem do posledního dechu, Teorie tygra a Všechno nebo nic. Na Lounsku k nim přibyl ještě nový krátký dokument Krajina mého srdce, který zobrazuje přírodu a krajinu kolem řeky Ohře.

V Žatci, kde promítání probíhalo na náměstí Svobody, lidé přispěli částkou tři tisíce korun.  O něco více, 3 312 korun, o dvě stě méně než loni, přispěli diváci v Postoloprtech. Tam kinematograf promítá v zámecké zahradě a k projektu se přidal v loňském roce. Diváků letos přišlo dvě stě padesát, o padesát méně než vloni. „Je to dramaturgií? Byly filmy horší než loni? Počasím to nebylo zcela jistě, termín byl stejný. Napište nám, ať bratrům Čadíkům dáme zpětnou vazbu,“ vyzvalo na své facebookové stránce vedení Kulturních zařízení města Postoloprty, které s kinematografem spolupracovalo. Trochu menší návštěvnost zaznamenalo promítání také na nádvoří zámku No-vý Hrad v Jimlíně. „V letošním roce k nám na promítání zavítalo 913 lidí, kteří na dobročinné účely přispěli 15 992 korun,“ uvedl Vít Pávek ze správy zámku. Pro srovnání, v loňském roce to bylo 995 diváků a 18 tisíc korun, předloni to bylo dokonce 35 tisíc korun. Celková vybraná částka v okre-se Louny činila 22 304 korun.
Přestože je teprve polovina léta, podařilo se Kinematografu bratří Čadíků na dobrovolném vstupném vybrat pro Konto Bariéry již 482 tisíc korun. Pojízdné filmové promítání brázdí Českou republiku od června do září. „Spolupracujeme s Kinematografem bratří Čadíků devět let a přineslo nám to téměř pět a půl milionu roku. Věřím, že lidé chodí rádi na Kinematograf i proto, že tím přispějí na dobrou věc. Tak si to vysvětluji já i pan Josef Čadík. Mám ráda jeho větu, kterou nikdy neopomene říct: ‚Lidi nás mají rádi, paní ředitelko, vás (nadaci) i nás.' Asi má pravdu a letošní léto je toho důkazem“, řekla Božena Jirků, ředitelka Konta Bariéry. Vstupné na projekce Kinematografu je dobrovolné a vybraný obnos je vždy věno-ván na dobročinné účely. Filmové léto je se sponzorstvím nadací spjato od roku 1998.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video