Šance najít práci i po padesátce existuje!

Redakce 2017-09-02 00:06:00

Okres Louny (rš) Lidé nad 50 let patří dlouhodobě do skupiny nejvíce ohrožené nezaměstnaností.  Jedním z důvodů je často fakt, že jejich kvalifikace neodpovídá současným potřebám firem.  Řešením by pro ně mohla být například rekvalifikace.

Vzdělávací centrum Podkrušnohoří přichází s projektem Aktivní padesátka potřetí, jenž již v minulosti pomohl mnohým uchazečům o práci, kterým je více jak 50 let. Projekt nabízí zdarma přípravu pro začlenění na trhu práce, pomoc při hledání nového zaměstnání či pracovní místa s finanční dotací zaměstnavatelům. „Důležitou součástí projektu je možnost zvýšení či změny dosavadní kvalifikace pomocí rekvalifikačních kurzů – např. Základy PC, Pracovník v sociálních službách, Skladník a další dle zájmu účastníků projektu,“ prozradila Mgr. Eva Kapicová ze Vzdělávacího centra Podkrušnohoří. Do projektu, který byl zahájen v lednu tohoto roku, se může zapojit 100 nezaměstnaných osob nad 50 let z okresu Louny. V průběhu necelých dvou let se uskuteční celkem 10 cyklů, střídavě v Lounech a Žatci.
Výběr účastníků do V. cyklu projektu proběhne na Úřadu práce v Žatci v pondělí 4. 9. 2017 v 8:30 a 10:00 hodin. Bližší informace získáte v sídle Vzdělávacího centra Podkrušnohoří (Masarykova 745, Žatec) nebo na telefonním čísle 733 527 856. Projekt je financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video