Hradozámecká noc opět rozzářila Stekník

Redakce 2017-09-02 00:26:00

Stekník (jz)Také letos se zámek Stekník zapojil do Hradozámecké noci, projektu Národního památkového ústavu, a to netradičními večerními a nočními hranými prohlídkami v zámeckých interiérech napříč staletími historií zámku.

Atmosféru do noci zahaleného zámku a kouzlo nádvoří osvíceného loučemi si v sobotu 26. srpna nenechalo ujít 186 návštěvníků. Průvodci oblečení v historických kostýmech představujících jednotlivé majitele panství nejprve provedli návštěvníky rozsvícenými sály zámku a provedli je v hraných scénkách minulostí památky. Letošní novinkou bylo kankánové taneční vystoupení skupiny Bolly Ladies Teplice zakomponované do prohlídek a odehrávající se v tzv. sala terreně v přízemním sále zámku. Návštěvníci v rámci vstupného také navštívili výstavu Moře Neptunovo v přízemí a sklepení zámku. Dle ohlasů se letošní program velice líbil nejen návštěvníkům, ale také samotným organizátorům této již tradiční kulturní akce.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video