Školáky v Kryrech čekalo překvapení. K novému školnímu roku dostali hřiště a schody plné taháků

Alla Želinská 2017-09-14 10:03:00

Kryry – Zbrusu nový sportovní areál se 333 metrů dlouhou běžeckou tartanovou dráhou, umělým trávníkem a několika hřišti na různé míčové a další hry, ale také nové výukové schody po celé budově – to vše čekalo na žáky, učitele a všechny hosty, kteří dorazili v pondělí 4. září na slavnostní zahájení školního roku do základní školy v Kryrech. Letos to byl netradiční začátek prvního školního dne na úplně novém místě – obrovském multifunkčním hřišti, které právě u této příležitosti zástupci města slavnostně předali školákům do užívání. Nechybělo slavnostní vztyčení vlajky, státní hymna, proslovy vedení školy a města, krajského zastupitele. Nové hřiště se bude využívat pro tělesnou výchovu žáků, ale i pro přípravu hasičské mládeže na sportovní soutěže a pro veřejnost. Výukové schody, z nichž se děti naučí třeba vyjmenovaná slova, dějepis, matiku, chemii, vznikly díky grantu nadačního fondu Logit, který přispěl na jejich pořízení, polepy schodů vyráběla reklamní dílna bývalého žáka kryrské školy, s nímž má skvělé zkušenosti.

Byť hlavní pozornost se od brzkého rána upínala na nové hřiště, svůj velký den prožilo také šestadvacet prvňáčků, které do jejich nové krásné Večerníčkovy třídy doprovodili rodiče, prarodiče, sourozenci a ve třídě je přivítala jejich první učitelka Lenka Svídová. Po zahajovací hodině pak přišla sladká tečka – výborný zákusek pro každého od školních kuchařek.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video